AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN Ucraina. Canada sare in ajutorul Kievului. Trimite încă 60 de...

RĂZBOI ÎN Ucraina. Canada sare in ajutorul Kievului. Trimite încă 60 de soldati sa lupte cu rușii!

RĂZBOI ÎN Ucraina. Canada trimite militari în sprijinul Kievului. Operațiunea „Unifier”, pe capul lui Putin

Canada își va extinde misiunea de pregătire militară în Ucraina și va expedia echipamente neletale pentru a ajuta Kievul să facă față amenințării ruse, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, premierul Justin Trudeau.

În timp ce a cerut Rusiei să detensioneze criza din Ucraina și „să se angajeze într-un dialog semnificativ până când se va găsi o soluție pașnică și diplomatică”, Canada a anunțat noi măsuri de sprijinire a fostei republici sovietice, amenințată cu invazia Rusiei.

„Agresiunea și dezinformarea Rusiei”

Ottawa intenționează, printre altele, să trimită „echipamente neletale”, să facă „schimb de informații” și să asigure „sprijin în lupta împotriva atacurilor cibernetice”, dar a decis, de asemenea, să-și prelungească cu trei ani operațiunea de pregătire a forțelor armate ucrainene, în cadrul operațiunii Unifier, a anunțat Trudeau.

Materialul „neletal” cuprinde veste antiglonț, detectoare de metale, binocluri termice, telemetre laser, genți medicale tactice și tehnologii de supraviețuire

Ministerul canadian de Externe va spori și capacitatea corpului său diplomatic, atât la Ottawa, cât și la Kiev, „pentru a analiza și a răspunde situației”, a indicat șefa diplomației canadiane, Melanie Joy. Adăugarea de personal este menită să „abordeze agresiunea și dezinformarea din partea guvernului rus”, a precizat ea, scrie Le Devoir.

Canada intenționează să ofere și 340 de milioane de dolari în acest conflict. Această sumă se adaugă împrumutului de 120 de milioane anunțat săptămâna trecută, care va fi folosit pentru a sprijini Ucraina în fața amenințărilor rusești. Forțele armate canadiene plănuiesc astfel să trimită încă 60 de soldați în Ucraina – în prezent sunt 200 – și ar putea să-și mărească contingentul la 400, dacă este necesar.

„Luptă între democrație și autoritarism”

Toate acțiunile noastre au ca scop reducerea tensiunii și găsirea unei soluții diplomatice”, a spus Justin Trudeau. Vicepremierul Chrystia Freeland a numit conflictul în desfășurare o „luptă între democrație și autoritarism”.

Dialogul a fost reluat miercuri la Paris între Rusia și Ucraina, sub medierea Franței și Germaniei, în speranța dezamorsării crizei, după o serie de discuții nereușite între ruși și americani săptămâna trecută.

author avatar
Tudor Borcea
1.011 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și nemții sau răzgândit pe lîngă căști mai trimit și 10.000 mii mingii de ping-pong sau tenis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger