AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cade de tot zona Lugansk în mâinile ruşilor? Kadîrov...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cade de tot zona Lugansk în mâinile ruşilor? Kadîrov i-a ofuscat pe ucraineni

americanRĂZBOIUL ce se duce în interiorul graniţelor Rusiei. Ce vor face soldaţii "jefuitori și violatori" la revenirea acasă

Separatiștii pro-ruși şi ucrainenii duc lupte grele în zona Lugansk, mai exact în oraşul Lysychansk, în estul Ucrainei. Vitaly Kiselev, unul dintre liderii republicii separatiste, a spus că oamenii săi au ajuns până în centrul urbei.

Anterior, liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a scris pe Telegram că unități ale forțelor pro-ruse au ajuns în centrul orașului. „Lysychansk este al nostru”, a scris el.

Ucrainenii neagă victoria ruşilor

Separatiștii pro-ruși susțin că au înconjurat „complet” Lysychansk, în estul Ucrainei, un oraș-cheie aflat în centrul luptelor intense din ultimele zile.

Dar ucrainenii neagă.

Luptele fac ravagii în jurul Lisicianskului. Din fericire, oraşul nu este încercuit şi se află în continuare sub controlul armatei ucrainene”, a declarat la televiziunea ucraineană Ruslan Muzitciuk, purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale a Ucrainei, dezminţind o informaţie transmisă anterior de un reprezentant al armatei separatiste din Lugansk.

De ce este Lysychansk un oraş-cheie?

Lysychansk este ultimul oraș important din regiunea Lugansk controlat de armata ucraineană.

Este „geamănul” Severodonețk, cucerit săptămâna trecută de ruși după retragerea forțelor ucrainene după o bătălie care a durat câteva săptămâni. Cele două orașe sunt separate de râul Doneț.

Ocuparea oraşului Lisiciansk ar permite armatei ruse să avanseze spre Sloviansk şi Kramatorsk, alte două mari oraşe din regiunea industrială Donbas, pe care Moscova încearcă să o cucerească.

author avatar
Andrei Ștefan