AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Boris Johnson a luat decizia. Ce soartă îi așteaptă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Boris Johnson a luat decizia. Ce soartă îi așteaptă pe mercenarii britanici capturați de ruși

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Boris Johnson a luat decizia. Ce soartă îi așteaptă pe mercenarii britanici capturați de ruși / Foto: Facebook

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a răbufnit la adresa lui Vladimir Putin după prezentarea cetățenilor britanici capturați de ruși în timp ce luptau pentru Ucraina.

Boris Johnson a vorbit într-un interviu despre soarta celor doi mercenari britanici capturați în Ucraina, Aiden Aslin (28 de ani), și Shaun Pinner (48 de ani). Premierul Marii Britanii pare a pasa sarcina eliberării celor doi autorităților de la Kiev.

„Nu sunt teroriști sau altceva”

Boris Johnson a reproșat armatei ruse că i-a tratat pe cei doi prizonieri ca pe niște ostatici oarecare, după ce au fost capturați în Mariupol.

Premierul a declarat pentru TalkTV: „Aiden și alți cetățeni britanici care au luptat pentru forțele armate ucrainene și care au fost capturați nu sunt ostatici, nu sunt acolo pentru a fi dați la schimb, ca și cum ar fi teroriști sau altceva”.

„Ei sunt prizonieri de război și, prin urmare, au drepturi în conformitate cu Convenția de la Geneva. Ei nu ar trebui, conform legilor războiului, să defileze în fața camerelor de luat vederi”, a spus Johnson, scrie Express.

Aiden Aslin, 28 de ani, și Shaun Pinner, 48 de ani, au apărut, la 18 aprilie,  în două videoclipuri rusești, cerându-i lui Boris Johnson să fie schimbați cu politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk, capturat de Kiev pe 12 aprilie.

În ceea ce privește șansele unui schimb de prizonieri, Boris Johnson a declarat : „Vom face tot ce putem. Este clar că este în sarcina ucrainenilor. „Ei îl au pe celălalt individ care face parte din ecuație. Nu putem anticipa cu adevărat ceea ce ar putea decide ei”.

author avatar
Tudor Borcea