AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Bombele cad la fiecare 10 minute în Mariupol

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bombele cad la fiecare 10 minute în Mariupol

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bombele cad la fiecare 10 minute în Mariupol

Orașul Mariupol este supus unui bombardament fără discernământ de către Rusia, potrivit unui ofițer ucrainean din interiorul orașului.

„Bombe cad la fiecare 10 minute. Navele de război ale marinei ruse bombardează. Ieri, soldații au distrus patru tancuri și vehicule blindate, au lovit trupe. Încă avem nevoie de muniție, arme antitanc și apărare aeriană”, a declarat căpitanul Sviatoslav Palamar de la Regimentul Azov al Gărzii Naționale din Mariupol pentru CNN.

Cadavrele sunt lăsate pe stradă

Palamar a spus că el și colegii săi de luptă nu se vor preda în Mariupol. Termenul stabilit de Rusia pentru ca autoritățile de la Mariupol să predea orașul a expirat, ucrainenii respingând ultimatumul.

Orașul-port Mariupol, care înainte de război găzduia aproximativ 450.000 de oameni, a fost atacat aproape constant din partea forțelor ruse de la începutul lunii martie, imagini din satelit arătând distrugeri semnificative ale zonelor rezidențiale.

Rusia a fost acuzată în mod repetat că vizează civili, locuitorii prinși în capcană descriind atacul drept „iad”.

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a descries bombardarea orașului Mariupol drept „crimă de război majoră”.

Atacurile rusești au dus la prăbușirea totală a serviciilor de bază, locuitorii neputând accesa gaz, electricitate sau apă. Cadavrele sunt lăsate în stradă pentru că fie nu mai este nimeni care să le ridice, fie este prea periculos de încercat.

author avatar
Tudor Borcea
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger