AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au bombardat masiv în centru și vest! Liov,...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au bombardat masiv în centru și vest! Liov, fără electricitate și Internet -VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bombardamente masive în Ucraina. Liov, lăsat fără electricitate și internet / Mai multe orașe vizate de un tir de rachete -VIDEO

Mai multe oraşe ucrainene au fost vizate marţi seară, 4 mai, de un tir de rachete ruseşti care au produs distrugeri semnificative. Cel mai afectat oraș a fost Liov, unde trei centrale electrice au fost lovite de bombardamente, potrivit primarului acestui oraş important din vestul Ucrainei.

Miercuri dimineață, Liov era parţial fără electricitate. Și rețeaua de internet a fost serios afectată.

Patru explozii puternice în Liov

O serie de explozii au fost auzite marți seara în Liov, în apropiere de granița Ucrainei cu Polonia, anunță Sky News. Cel puțin patru explozii distincte au putut fi auzite în centrul orașului Liov chiar înainte de ora locală 20.30, unde se auzeau sirenele de urgență.

Primarul Andrii Sadovii a cerut populației să se stea în adăposturi și a adăugat că atacurile au afectat alimentarea cu energie electrică.

Atacuri cu rachete în mai multe regiuni

Potrivit presei ucrainene, întreruperile de curent au afectat mai multe cartiere din Liov.

Autorităţile locale au informat despre bombardamente şi în regiunile Viniţa (centru), Odesa (sud-vest) şi Kirovograd (centru).

Rapoartele din presa ucraineană spun că aproape toate capitalele de provincie importante din centrul și vestul Ucrainei sunt lovite de rachete de croazieră și balistice.

S-a tras în special din regiunea caspică, susțin Forțele Armate ale Ucrainei.

Primul atac în Transcarpatia

Regiunea Transcarpatia, până acum cruţată, a fost afectată de război pentru prima dată de la începutul invaziei ruse.

„O rachetă a căzut într-o zonă muntoasă din Transcarpatia. Serviciile lucrează la faţa locului, clarificăm informaţiile despre răniţi şi posibile victime”, a indicat pe Telegram guvernatorul acestei regiuni, Viktor Mikita.

Rachetele rușilor au lovit în Transcarpatia șase puncte feroviare importante, notează presa de la Kiev.

author avatar
Andreea Vlad