AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Alertă la București, rușii bombardează la 15 kilometri de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Alertă la București, rușii bombardează la 15 kilometri de granița cu România! – VIDEO

Război în Ucraina. Bombardament la 15 kilometri de granița cu România (foto: captură Antena3)

Sunt informații noi, cu totul îngrijorătoare, în privința situației din Ucraina. În cea de-a șasea zi de la izbucnirea războiului s-au aflat vești despre un atac cu rachete rusești în regiunea Odesa, din sud-vestul Ucrainei.

Armata rusă a lansat, în dimineața acestei prime zile din luna martie, un atac cu rachete asupra unei baze militare din regiunea Odesa, fiind vorba despre o bază aflată la 15 kilometri de granița cu România, potrivit ziare.com.

Atacul s-a dat asupra unei baze din satul Cairaclia (Loshchynivka), din raiunul Ismail. Nu se știe dacă au fost victime. În tot acest context, Andrey Abramchenko, primarul orașului Ismail, le-a cerut locuitorilor, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare, să stea în case până la clarificarea situației.

„Dragi cetățeni din Ismail! A a avut loc un atac cu rachete asupra unei unități militare din satul Loshchynivka. În legătură cu o lovitură cu rachete asupra unei unități militare din Loshchynivka, vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională este complet clarificată”, a transmis edilul, conform aceleiași surse.

Ședință CSAT la Cotroceni, a doua în mai puțin de o săptămână

Totodată, vă amintim că marți, la ora 12, a început la Cotroceni o nouă ședință a CSAT-ului, convocată de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din Ucraina. Pe ordinea de zi au fost incluse, din câte a anunța Președinția, „evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România, dar și „măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional”.

Pe de altă parte, s-a mai aflat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat, marţi, 1 martie, o lege care îi scuteşte de obligativitatea obţinerii unei vize pe combatanţii străini care vor să lupte în „Legiunea internaţională” ucraineană împotriva trupelor ruse, relatează agenţia UNIAN, preluată de Agerpres.

author avatar
Andrei Coman
574 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger