AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Blocadă totală la Mariupol. Rușii lovesc nemilos - VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Blocadă totală la Mariupol. Rușii lovesc nemilos – VIDEO

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Blocadă totală la Mariupol. Rușii lovesc nemilos - VIDEO

Mariupol este sub asediul forţelor armate ale Rusiei, care lansează atacuri cu rachete. Primarul a cerut înființarea unui coridor umanitar.

„De cinci zile, oraşul nostru natal, familia noastră de o jumătate de milion, suportă atacuri nemiloase”, a scris el sâmbătă dimineaţă, făcând apel la continuarea rezistenţei.

Potrivit acestuia, oraşul este apărat de unităţi ale armatei ucrainene, de Garda Naţională, de regimentul ultranaţionalist Azov, grăniceri şi infanterie marină, potrivit france24.com.

Dar orașul a rămas fără încălzire, apă și electricitate, în timp ce oamenii nu mai au alimente și medicamente. Cel mai mare mall din Mariupol, Port City, a fost jefuit şi devastat de localnici.

„Deocamdată căutăm soluţii la problemele umanitare şi toate mijloacele posibile pentru a scoate Mariupol din blocada”, a spus Vadim Boitcenko într-un mesaj postat la ora 22:00 GMT pe contul Telegram al primăriei.

Bombardamente grele la Mariupol

„Prioritatea noastră este să stabilim o încetare a focului astfel încât să putem reface infrastructura vitală şi să înfiinţăm un coridor umanitar pentru a aduce alimente şi medicamente în oraş”, a continuat el.

Cucerirea de către forţele ruse a acestui oraş cu o populaţie de aproximativ 450.000 de locuitori, situat pe malul Mării Azov, ar fi un punct de cotitură important în invazia Ucrainei. Ea ar face posibilă realizarea unei joncţiuni între forţele ruse care provin din Crimeea anexată, şi care au ocupat deja porturile cheie Berdiansk şi Herson, şi trupele separatiste şi ruse din Donbas.

Primarul oraşului Mariupol a fost acuzat joi de trupele ruse că vrea ca oraşul să fie asediat pentru că a distrus poduri şi trenuri pentru a împiedica locuitorii să plece.

author avatar
Andreea Vlad
447 afisari

1 COMENTARIU

  1. Începând de la ora 10.00 a.m. rușii au acordat cu ukrainienii o încetare a focului pentru a permite locuitorilor din Mariupol și Volnovaja să se deplaseze dacă așa doresc. Chiar Ministerul Apărării din Russia a anunțat oficial evenimentul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger