AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Bilanț devastator pentru Rusia. Putin a pierdut 3.500 de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bilanț devastator pentru Rusia. Putin a pierdut 3.500 de oameni în trei zile

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Bilanț devastator pentru Rusia. Putin a pierdut 3.500 de oameni în trei zile

Forțele armate ale Ucrainei au declarat sâmbătă, 26 februarie, că au provocat „pierderi grele” armatei ruse, într-un comunicat de presă publicat dimineața.

Potrivit comunicatului, 3.500 de soldați ruși au fost uciși și 200 au fost luați prizonieri, de la începutul invaziei rusești asupra teritoriului ucrainean.

Blitzkrieg-ul lui Putin nu a reușit

În plus, 14 avioane, opt elicoptere, 102 tancuri și alte 530 de vehicule militare au fost distruse, spune armata ucraineană, fără ca aceste date să poată fi verificate independent.

Ucraina este afectată de lupte intense în diferite părți ale teritoriului său, potrivit comunicatului de presă. Avioanele de război rusești au efectuat atacuri la Sumî la nord-est, la Mariupol la sud și la Poltava la est. Pozițiile civile au fost vizate și în capitala Kiev.

 

Rusia: 800 de obiective militare ucrainene au fost distruse

De partea sa, Rusia susține că a „dezafectat” aproximativ 800 de obiecte militare ucrainene de la începutul războiului, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, sâmbătă dimineață de la Moscova. La fel, aceste informații nu pot fi verificate în mod independent.

Potrivit lui Konașenkov, au fost distruse 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandament, 24 de sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300 și 48 de stații radar. În plus, opt nave ale marinei ucrainene au fost lovite.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că luptătorii separatiști pro-ruși din regiunea Lugansk din Donbas (estul Ucrainei) au avansat acum aproximativ 30 de kilometri pe teritoriul controlat anterior de forțele guvernamentale ucrainene.

Luptătorii din Donețk, susținuți de Rusia, au reușit să câștige încă șase kilometri de teren. Până vineri seara, insurgenții au avansat cu 25 de kilometri în teritoriul controlat de Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
1.085 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger