AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden: „Agresiunea te va costa strategic”. Mesajul SUA pentru...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden: „Agresiunea te va costa strategic”. Mesajul SUA pentru Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden: „Agresiunea te va costa strategic”. Mesajul SUA pentru Putin

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat o ordonanță pentru a oferi Ucrainei „asistență militară imediată”  în valoare de 600 milioane de dolari, în timp ce capitala țării, Kiev, este asediată încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, 26 februarie.

Potrivit ordonanței, secretarul american de Stat Antony Blinken trebuie să elibereze 250 de milioane de dolari, în „asistență militară imediată” pentru Ucraina.

„Rusia va plăti, ne vom asigura de asta”

Alte 350 de milioane de dolari au fost alocate pentru „articole și servicii de apărare ale Departamentului Apărării” și pentru „formare și instruire militară”, potrivit documentului.

„Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei va ajunge să coste Rusia economic și strategic. Ne vom asigura de asta”, a declarat vineri Joe Biden.

Sâmbătă, autoritățile ucrainene au anunțat că cel puțin 198 de civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse.

În timp ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat despre un atac iminent, armata ucraineană și forțele ruse se ciocnesc, sâmbătă, la Kiev pentru controlul capitalei Ucrainei, la două zile după lansarea unei invazii a țării ordonată de Vladimir Putin.

 

author avatar
Tudor Borcea
535 afisari

1 COMENTARIU

  1. Imbecilul de Bideu amerloc,uită de Serbia, libia, irak, afganistan, siria etc. , țări jefuite și făcute praf america teroristă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger