AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Breaking news: Belarus trece granița și intră în război...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Breaking news: Belarus trece granița și intră în război alături de Rusia!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Belarus trece granița și intră în război alături de trupele lui Putin

Belarus s-a alăturat marți, 1 martie, invaziei ruse a Ucrainei, trupele țării intrând în regiunea Cernihiv din nordul Ucrainei, au confirmat autoritățile ucrainene.

Într-un tweet postat marți dimineață, parlamentul ucrainean, Rada Supremă, a confirmat rapoartele anterioare conform cărora trupele belaruse se aflau pe teritoriul ucrainean.

„Trupele bieloruse au intrat în regiunea Cernihiv”

„Trupele bieloruse au intrat în regiunea Cernihiv. Informația a fost confirmată publicului de Vitali Kirilov, purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare teritoriale de Nord. Mai multe detalii mai târziu”. Potrivit informațiilor locale, o coloană bielorusă de 33 de unități a intrat în regiune, situată la nord de Kiev, cu comunicațiile mobile întrerupte, scrie Politico.

Desfășurarea din Belarus are loc la câteva zile după ce liderul autoritar Alexandr Lukașenko a organizat un referendum cu privire la modificările propuse la constituție, care să-i permită să consolideze controlul asupra țării și să pună capăt statutului Belarusului de zonă fără energie nucleară – deschizând calea pentru o posibilă desfășurare a arme nucleare rusești în țară.

Anterior, Lukașenko declarase că țara sa nu se va alătura „operațiunii militare speciale” declanșată de Rusia în Ucraina și a negat că trupele Moscovei ar fi atacat Ucraina de pe teritoriul bielorus.

author avatar
Tudor Borcea
746 afisari

6 COMENTARII

    • Lasā, mā, Ioane, cā hotii UE, NATO, USA, sunt niste cālugāri, niste îngeri, precis o tin tot într-un post si rugāciune.

    • M U I E jiducraina care refuza sa dea inapoi pamanturile luate de comunisti si ii asimileaza cu forta prin teroare pe romanii din acele teritorii.

  1. O alta minciuna ordinara pe care nici macar presa vanduta nu a luat-o in seama.Ba,Borceo,ati ajuns in ultimul hal

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger