AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Belarus cere sisteme rusești S-400 și rachete Iskander pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Belarus cere sisteme rusești S-400 și rachete Iskander pe teritoriul său

Belarus vrea să desfășoare sisteme de rachete tactice Iskander și sisteme de rachete de apărare aeriană S-400 Triumf pe propriul teritoriu, a declarat joi, 24 februarie, președintele Aleksandr Lukașenko, aliat al lui Vladimir Putin în atacul împotriva Ucrainei.

Aleksandr Lukașenko a declarat: „Eu și Putin am convenit că mă voi gândi la ce echipamente militare moderne avem nevoie pentru a acoperi aceste zone (din vest). Astăzi am discutat cu armata și ar fi o idee bună să desfășurăm sisteme de rachete Iskander acolo și unul sau două escadrile de sisteme de rachete S-400 în altă parte. Ca să putem monitoriza situația până la Berlin”.

„Să ne pregătim în avans”

„Pentru că S-400 Triumf poate vedea totul. Este o armă care îi aduce la rațiune pe adversarii noștri”.

El a menționat: „Așadar, astăzi sau mâine voi vorbi cu președintele Rusiei despre cum ar trebui să devenim mai puternici aici, în direcția vestică. Ucraina, pe de-o parte, dar lucrurile se agită în Polonia și Lituania. Brigăzile, avioanele, elicopterele și restul sunt în curs de desfășurare. S-au desfășurat deja de ceva timp. Rachete precum Iskander și sisteme S-400 Triumf ar putea fi cel mai puternic factor de descurajare. Ne putem descurca fără ele, dar ar fi bine să le avem”.

Președintele a explicat că atrage atenția asupra securității militare doar pentru că nu vrea ca un eventual „conflict de frontieră să devină o surpriză” în viitor. „Ar fi mai bine să ne pregătim în avans, ca militarii ce suntem”, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger