AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia avertizează Occidentul: NU îi mai trimiteți arme lui...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia avertizează Occidentul: NU îi mai trimiteți arme lui Zelenski! / Avion doborât la Odesa

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia avertizează Occidentul: NU îi mai trimiteți arme lui Zelenski! / Avion doborât la OdesaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia avertizează Occidentul: NU îi mai trimiteți arme lui Zelenski! / Avion doborât la Odesa

Rusia a trimis o notă diplomatică oficială Statelor Unite în care avertizează că livrările SUA și NATO de sisteme de arme „dintre cele mai sensibile” către Ucraina „alimentează” conflictul din această țară și ar putea avea „consecințe imprevizibile”.

Nota diplomatică a fost trimisă în contextul în care care președintele american Joe Biden a aprobat o extindere substanțială a gamei de arme furnizate Ucrainei, un pachet în valoare de 800 de milioane de dolari, între care obuziere de 155mm, drone de apărare de coastă și vehicule blindate, arme portabile  antiaeriene și antitanc și milioane de cartușe.

Un transport aerian, deja doborât de ruși

Ministerul rus al Apărării a afirmat, sâmbătă, că a doborât un avion ucrainean de transport din regiunea Odesa, care transporta arme furnizate de țările occidentale.

Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât și două avioane ucrainene MiG-29 în regiunea Harkov și o dronă în apropierea orașului Pavlograd, potrivit France 24.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că vrea să „distrugă” întreaga regiune de est a Donbasului, în vreme ce ultimele forțe rămase în portul strategic Mariupol se pregăteau luni pentru o apărare finală.

Planul Rusiei în Donbas

Moscova face eforturi pentru o victorie majoră în regiune, plănuind să strângă controlul asupra Donbasului pentru a construi un coridor terestru către peninsula Crimeea.

Autoritățile ucrainene au îndemnat oamenii din Donbas să se deplaseze spre vest deoarece urmează o ofensivă rusă pe scară largă în Donețk și Lugansk.

author avatar
Tudor Borcea
615 afisari

2 COMENTARII

  1. Victorie pentru Rusia impotriva diavolului drogat si travestit NATO si gunoiul EuropeI JEGLENSKY

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger