AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Armele moderne trimise lui Zelenski, pe mâinile rușilor /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armele moderne trimise lui Zelenski, pe mâinile rușilor / Toate temerile s-au adeverit – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armele moderne trimise lui Zelenski, pe mâinile rușilor / Toate temerile s-au adeverit / Foto: printscreen

Insistența cu care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere Occidentului arme moderne, s-a lovit deseori de reticența vestului, care a invocat temeri că aceste arme ar putea cădea în mâinile rușilor.

Ceea ce se adeverește, potrivit avocatului și politicianului francez Régis de Castelnau. Acesta a declarat pe rețelele de socializare că are la cunoștință despre capturarea de către armata rusă în Ucraina a două abuziere grele autopropulsate CAESAR, pe care Franța le-a predat Kievului.

„O altă realizare a lui Macron”

Uralvagonzavod a început să studieze tunurile autopropulsate CAESAR capturate în Ucraina, afirmă Régis de Castelnau. Uralvagonzavod este unul dintre cele mai mari complexe științifice și industriale din Rusia și cel fabricant de tancuri din lume.

După cum a precizat de Castelnaud în declarația sa, militarii ruși au reușit să obțină două obuziere complet operaționale. În prezent, acestea au fost deja livrate la Uralvagonzavod, unde inginerii le studiază prin metoda de dezasamblare completă, informează 24/7 News Bulletin.

„O altă realizare a lui Macron”, a notat cu ironie politicianul. Nu a existat nicio confirmare oficială din partea Ministerului rus al Apărării cu privire la capturarea obuzierelor autopropulsate franceze CAESAR. În Franța, aceste arme au început să funcționeze în 2008, o dezvoltare relativ nouă a companiei franceze Nexter.

Obuzierele sunt dotate cu un tun de calibrul 155 mm, cu ghidare complet automată și alimentare automată a proiectilelor. Instalația este capabilă să tragă 3 focuri în 18 secunde. Distanța maximă de tragere pentru un proiectil cu fragmentare explozivă ridicată ERFB este de 41 km, iar pentru un proiectil cu rachetă activă (de exemplu, Excalibur) – 46-49 km. De asemenea, poate fi utilizat proiectilul cu rază lungă de acțiune M2005 V-LAP cu o rază de acțiune de 54 km.

author avatar
Tudor Borcea