AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Tot mai mulți civili acuză Batalionul Azov că folosește...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Tot mai mulți civili acuză Batalionul Azov că folosește femei și copii ca scuturi umane! – VIDEO cu declarații sfâșietoare

azovRĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata ucraineană trage în civili?! Batalionul Azov folosește femei și copii ca scuturi umane - VIDEO

Pe măsură ce conflictul militar din Ucraina se intensifică, nenumărați ucraineni sunt strămutați din casele lor și fug pentru a-și salva viața, dar, potrivit unora dintre ei, nu îi îngrijorează doar Rusia, ci și propria armată.

Dezvăluirile au fost făcute de jurnaliștii de la site-ul The Gateway Pundit, care citează refugiați.

Civili nevinovați, opriți de armata lui Zelenski să fugă din calea războiului

Se pare că forțele armate ucrainene terorizează civili nevinovați și refuză să le permită să fugă din zona de război.

Războiul purtat de Rusia în Ucraina este însoțit de o propagandă agresivă promovată intens de ambele tabere. De exemplu, pe canalele oficiale, Kremlinul a negat amploarea agresiunii sale, susținând că execută în Ucraina o „operațiune specială de  denazificare”. Dincolo, regimul de la Kiev arată imagini cu orașe bombardate, clădiri, școli, grădinițe și spitale distruse de atacurile cu rachete ale rușilor.

Batalionul Azov ar fi executat civili

Zeci de mărturii video șocante au apărut în ultimele zile și toate arată că soldații ucraineni, dar mai ales cei din Batalionul Azov, o mișcare paramilitară neonazistă, au folosit femei și copii drept „scuturi umane” în confruntările cu armata rusă.

Tactica este aceeași folosită și de jihadiștii din Irak și Afganistan și are ca rezultat pierderi civile inutile.

Coridoarele umanitare, blocate de Batalion Azov

Refugiații ucraineni susțin, de asemenea, că rapoartele privind coridoarele umanitare sunt toate o minciună. Aparent, forțele lui Zelenski ar fi încetat să ofere transport în afara țării. În mod ironic, rușii ar fi de fapt cei care oferă mai multă asistență umanitară decât trupele ucrainene, potrivit unora care au reușit în cele din urmă să iasă din zona de conflict, mai arată filmările apărute pe Internet în ultimele zile.

Nu puțini sunt civilii care susțin că trupele ucrainene amenințau au amenințat că vor împușca pe oricine ar încerca să fugă din calea războiului. Ba, mai mult, unii chiar afirmă că asta a început deja să se întâmple, deși nicio informație oficială nu confirmă aceste afirmații.

author avatar
Andreea Vlad