AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata lui Zelenski spune că a eliberat 5 oraşe....

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata lui Zelenski spune că a eliberat 5 oraşe. 50 de civili, evacuaţi de la Azovstal

RĂZBOI ÎN UCRAINA. 8.000 de militari NATO ajung în Europa de Est. Uriașă desfășurare comună, după Războiul Rece

Armata ucraineană susţine că a recâștigat controlul asupra orașelor Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakovo, Peremoha și o parte din satul Cherkaski Tyshky.

Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au recâștigat controlul asupra orașelor Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakovo, Peremoha și a unei părți din satul Cerkaski Tyshky, în urma unei ofensive”, se arată în postare.

Lupte grele la Donețk și Tavriia

Soldaţii lui Putin se concentrează acum asupra altor zone. Ei blochează mai multe sate și orașe îndepărtate din regiunea Harkov și efectuează atacuri frecvente, de mare intensitate, inclusiv atacuri cu lansatoare de grenade propulsate de rachete, în zonele în care sunt concentrate trupele ucrainene.

Pe fronturile Donețk și Tavriia, trupele ruse trag de-a lungul întregii linii de contact pentru a împiedica acțiunile trupelor ucrainene și a continua să efectueze lovituri aeriene și cu rachete.

50 de civili, evacuaţi de la Azovstal

Cel puțin 50 de civili au fost evacuați din uzina siderurgică Azovstal din Mariupol. O declarație în acest sens a fost făcută vineri de vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk.

Am reușit să extragem 50 de femei, copii și bătrâni din Azovstal. Sâmbătă dimineață vom continua operațiunea de evacuare”, a spus Versciuk într-o declarație pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Oficialii ucraineni au indicat anterior că nu pot comenta în legătură cu evacuarea civililor din uzina Azovstal, organizată de Națiunile Unite și Crucea Roșie Internațională.

author avatar
Andrei Ștefan
193 afisari

3 COMENTARII

  1. Propaganda de razboi! Trimiteti-ne cat mai multe arme, ca armata noastra lupta vitejeste si poate invinge Rusia! Noi suntem scutul impotriva expansiunii Rusiei! Cine crede ca Rusia va putea fi stopata in drumul ei spre distrigere a Imperiului Satanist Euroatlantic nu stie pe ce lume traieste!

  2. trebuie sa fi tampit sa nu vezi gogorita ucrainiana! tine la idiotii din vest care habar nu au sa citeasca o harta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger