AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata anunță „bătălia finală” pentru Mariupol / Militarii îl...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata anunță „bătălia finală” pentru Mariupol / Militarii îl critică pe Zelenski că i-a abandonat

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata anunță „bătălia finală” pentru Mariupol / Militarii îl critică pe Zelenski că i-a abandonat

Armata ucraineană a declarat luni, 11 aprilie, că se pregătește pentru „o bătălie finală” în portul devastat Mariupol, din sud-estul țării, asediat de armata rusă de mai bine de 40 de zile.

O brigadă a Forțelor Armate ucrainene a raportat că muniția „se epuizează” și că nu va mai putea rezista.

„Să vă amintiți de noi cu o vorbă bună”

„Azi va fi probabil ultima bătălie, deoarece muniția noastră se epuizează. (…) Va fi moartea pentru unii dintre noi și captivitatea pentru alții ”, a scris Brigada 36 a Marinei Naționale, parte a Forțelor Armate Ucrainene, pe Facebook. „Dispărem încet”, adaugă comunicatul, scrie Le Figaro.

„Nu știm ce se va întâmpla, dar vă cerem să vă amintiți de noi cu o vorbă bună”, a comunicat brigada. „De mai bine de o lună ne-am luptat fără reaprovizionare cu muniții, fără hrană, fără apă”, făcând „ posibilul și imposibilul”, a spus această unitate. Aproximativ „ jumătate” dintre membrii acestei brigăzi sunt răniți, potrivit comunicatului.

Pe parcursul a mai bine de 40 de zile de lupte intense, „inamicul ne-a împins treptat înapoi (…), ne-a înconjurat și acum încearcă să ne distrugă”, a explicat brigada, regretând lipsa ajutorului „din partea comandamentului armatei și președintelui Volodimir Zelenski”. „Am primit o singură dată 50 de obuze, 20 de mine, rachete antitanc NLAW”, a deplâns brigada. „Nimic altceva nu ne-a fost dat. Au fost doar promisiuni încălcate”, au criticat militarii.

Zelenski ordonă atac pe pământ rusesc

Pe de altă parte, un material video apărut pe rețelele de socializare indică un ordin dat de președintele Zelenski de a ataca teritoriul Rusiei. În special, regiunea Belgorod, care se învecinează cu Harkov.

În cadru apar însemnele batalionului punitiv „Tornado”, care este cunoscut pentru atrocitățile sale împotriva civililor din Donbas, potrivit rușilor.

La începutul acestei luni, Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu două elicoptere un depozit de carburanți din Belogorod.

author avatar
Tudor Borcea
621 afisari

3 COMENTARII

  1. Lasati, bai idiotilor inutili de ukro-na-zi, o sa va salveze jidanski ala de Zelenski, de nu o sa ramana nici macar unul dinte voi, toti o sa ajungeti in Iadul din Paradis !! Ha ha ha 🙂 Bai, voi sunteti numai un fel de Afrika de la marginea Europei, o colonie articial creata in 1992, si pe care in 22 de ani, adica pana in 2014 a-ti si reusit sa o faceti praf si pulbere !! Bravo, bai primitivilor salbatici de ulro-na-zi, la mai multe, si nu uitati, vorba stapanilor vostrii amerloci, si a celor din clanul Rotschchild, care va-u cumparat ca si colonie, sa luptati pana la ultimul ukro-na-zi !! Unul sa nu ramana dintre voi intreg, numai din astia sa fie pe acolo, fara 1 mana sau fara 1 picior, ca oricum cica sunteti prea multi, si trebuie protejata planeta, cica voi sunteti problema, asa ca sefii vostrii nazisti de Kill Bates si Klaus Schwabb va ajuta cu tot ce pot, numai sa ajungeti la 10 milioane, ca 44 sunteti prea multi !! Ha ha ha 🙂

  2. CAND ARMATA SPUNE CA ESTE IGNORATA ,LASATA FARA MUNITIE SI HRANA ARE TOATE MOTIVELE SA SE PREDEA !.
    ASTA_I INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ZELINSKY SI PENTRU UCRAINA !.
    LOGISTICA ,STRATEGIA SI TACTICA NU SE INVATA LA CIRC SI NICI LA TEATRU !.
    MARELE COMANDANT POATE SA-SI NUMERE ZILELE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger