AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Apel disperat al soldaților din Brigada 115! VIDEO cu...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Apel disperat al soldaților din Brigada 115! VIDEO cu mărturii teribile de pe front

Război în Ucraina. Apel disperat al soldaților din Brigada 115! VIDEO cu mărturii teribile de pe front (sursa foto: captură video)

Un apel video, cu mărturii teribile, lansat de membrii Brigăzii 115, din cadrul Apărării Teritoriale ucrainene, a ajuns public, imaginile fiind postate pe Internet.

Militarii din Brigada 115 au reclamat condițiile pe care le au de înfruntat în teren, acolo unde luptă împotriva unui inamic superior din toate punctele de vedere. Cei care vorbesc în înregistrare sunt soldați chemați din regiunea Jîtomir.

Acuze la adresa Statului Major!

Imaginile ajunse pe internet surprind un lider îmbrăcat în echipament militar care citește un mesaj, având în spate zeci de soldați.

Se arată cu degetul în direcția Statului Major, susținând că nu le-a fost pregătită o poziție de rezervă.

Nu există nicio modalitate de a urma ordinele. Dușmanul malefic, cu ajutorul unei forțe irezistibile, ne-a doborât din pozițiile pe care le-am ocupat din 19 aprilie până pe 3 mai. Au fost nevoiți să fugă în spate, pentru că Statul Major nu pregătise o poziție de rezervă”, susțin aceștia.

Apel disperat: „Nu putem îndeplini misiuni de luptă”

Din mesajul recent transmis reiese că reprezentanții brigăzii se confruntă cu un moral scăzut. „Nu putem îndeplini misiuni de luptă din cauza stării noastre morale și psihologice scăzute”, au mai transmis aceștia.

Pe de altă parte, sâmbătă seara târziu, pe 14 mai, președintele ucrainean Volodimir Zelenski scria, cu referire la situația din Donbas, că rămâne „foarte dificilă”: „Trupele ruse încă încearcă să arate măcar o victorie”, a transmis liderul de la Kiev în cea de-a 80-a zi de la începutul războiului din Ucraina.

author avatar
Andrei Coman