AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Americani cu pregătite militară luptă alături de forțele lui...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Americani cu pregătite militară luptă alături de forțele lui Zelenski / Cât de implicată este SUA în conflict

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Americani cu pregătite militară luptă alături de forțele lui Zelenski / Cât de implicată este SUA în conflict

Un număr nedeterminat de americani, mulți cu pregătire militară, se află în Ucraina, luptând cu forțele ruse, atât alături de ucraineni, cât și de voluntari din alte țări, chiar dacă forțele SUA nu sunt direct implicate în lupte, în afară de trimiterea de material militar, ajutor umanitar și bani.

Harrison Jozefowicz a renunțat la slujba sa de polițist în Chicago și a plecat din țară la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Veteran al armatei, el a spus că nu a putut să nu se alăture voluntarilor americani care îi ajută pe ucraineni în lupta lor.

Primul pușcaș marin ucis de ruși

Jozefowicz conduce acum un grup numit Task Force Yankee, care, potrivit lui, a plasat peste 190 de voluntari în diferite zone de luptă și în alte roluri, în timp ce a livrat aproape 15.000 de truse de prim ajutor, a ajutat la relocarea a peste 80 de familii și a la livrarea  de alimente și provizii medicale pe fronturile de sud și de est ale războiului.

Este o muncă dificilă și periculoasă. Dar Jozefowicz a spus că nu putea să rămână în SUA și să fie doar spectator al războiului din Ucraina, după retragerea militarilor americani din Afganistan, în special după ce un prieten apropiat, sergentul Ryan Knauss, a murit într-un atentat sinucigaș cu bombă la Kabul.

„Așadar, încerc să fac tot ce pot pentru a mă asigura că îi pot ajuta pe alții să nu treacă prin ceea ce am trecut eu”, a declarat el  în timpul unui interviu realizat prin intermediul unei platforme de mesagerie, informează Politico.

Un fost pușcaș marin american care a murit săptămâna trecută ar fi fost primul cetățean american ucis în timp ce lupta pentru forțele președintelui Volodimir Zelenski. Willy Joseph Cancel, în vârstă de 22 de ani, a murit luni, în timp ce lucra pentru un contractor care l-a trimis în Ucraina, a declarat mama sa, Rebecca Cabrera, pentru CNN.

Legiunea Internațională a lui Zelenski

Se crede că un număr nedeterminat de alți americani – mulți dintre ei cu pregătire militară – se află în țară, luptând împotriva forțelor rusești, alături de ucraineni și de voluntari din alte țări, chiar dacă forțele americane nu sunt implicate direct în luptă, în afară de trimiterea de material militar, ajutor umanitar și bani.

După invazia Rusiei, ambasada Ucrainei a răspuns la cereri de informații din partea a mii de americani care doresc să se alăture forțelor Kievului, iar Ucraina folosește internetul pentru a recruta voluntari pentru o forță străină, Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei. „Oricine dorește să se alăture apărării securității în Europa și în lume poate veni și să stea alături de ucraineni împotriva invadatorilor din secolul XXI”, a declarat președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj de recrutare.

Texana Anja Osmon, care a efectuat misiuni în Irak și Afganistan în timp ce servea în armata americană din 2009 până în 2015, a declarat că a mers în Ucraina pe cont propriu. Medic, ea a spus că a ajuns în Ucraina pe 20 martie și a locuit în pădure cu alți membri ai Legiunii Internaționale înainte ca un nou comandant să o trimită departe de zonele de conflict, deoarece nu dorea femei combatante.

Osmon, în vârstă de 30 de ani, a spus că mama ei vrea ca ea să se întoarcă acasă înainte de septembrie. Dar deocamdată este nerăbdătoare să iasă din hotelul în care este cazată în Liov și să se alăture unei forte combatante care este mai  aproape de acțiune. „Nu pot să mă întorc din fața nedreptății”, a spus ea. „Nimeni nu ar trebui să fie speriat”.

Mii de voluntari americani și de alte naționalități

Veteranul pușcașilor marini americani Eddy Etue a declarat că și-a dat demisia dintr-un post economic, și- găsit un prieten în Colorado care să aibă grijă de pisica sa și a renunțat la casa sa aflată în apropiere de plaja din San Diego, California, pentru a veni în Ucraina, unde se află de aproximativ două săptămâni. La început a lucrat cu o organizație de ajutorare, dar acum se antrenează cu Legiunea Internațională.

Eddy Etue, în vârstă de 36 de ani, a spus că „pur și simplu nu putea sta acasă” și și-a finanțat călătoria printr-o campanie online de strângere de fonduri. Istoria familiei lui Etue l-a atras spre Ucraina. El a spus că bunicii săi au părăsit Ungaria doar cei patru copii și hainele de pe ei, după revoluția din 1956, care a fost înăbușită de forțele sovietice.

„Ceea ce se întâmplă aici (în Ucraina) îi va afecta nu numai pe cei care trăiesc această situație, ci și pe copiii și nepoții lor”, a spus el. „Știu asta din experiență personală”.

Jozefowicz, fost polițist din Chicago, spune că există mii de voluntari americani și de alte naționalități în Ucraina. Mai multe organizații operează în țară, iar Jozefowicz a spus că numai grupul său a plasat zeci de voluntari în poziții în toată țara, dintre care aproximativ 40 sunt posturi de luptă.

Fără „turiști de război”

Dar mai sunt multe alte lucruri de făcut. Grupuri de voluntari duc provizii medicale și alimentare ucrainenilor, iar alții lucrează cu refugiații și cu alte persoane care au fost nevoite să își părăsească locuințele, spune el.

„Cu cât am ajuns mai aproape de Ucraina și cu cât am petrecut mai mult timp în Ucraina, cu atât am găsit mai multe goluri care trebuiau să fie umplute pentru a maximiza eforturile grupurilor mele de voluntari”, a spus el.

Anja Osmon, care a spus că a fost în contact cu grupul lui Jozefowicz, a declarat că a furnizat trupelor antibiotice și medicamente antiinflamatoare după zile întregi petrecute în pădure. „Aproape toată lumea avea febră după ce s-au ascuns în tranșee pe vreme rece”, a spus ea. „Bronșita făcea ravagii printre noi”.

Eddy Etue a spus că a fost impresionat de calitatea oamenilor care servesc în Legiunea Internațională, deoarece ucrainenii au făcut o treabă bună în a elimina persoanele fără experiență și „turiștii de război” care nu au prea multe de oferit unei unități militare.

author avatar
Tudor Borcea
499 afisari

8 COMENTARII

    • O să vedem cât de implicată e NATO când vor fi capturați ofițerii superiori din catacombele Azovstal.

        • Handicapat esti tu imbe. Omul a postat un comentariu fara nici o referire la cretinul de tine. De ce te bagi in vorba ca musca in fundul calului?

  1. Pultin=Stalin=georgian nici macar nu e rus, a fost adoptat, de aici complexul de inferioritate si pentru ca era pitic, a devenit sociopat, apoi psihopat si acum criminal! In Iad e asteptat curand! Luptatorii Azov nu vor fi capturati niciodata. Si daca e implicata NOTO, care-i problema? Problema e ca nu se implica mai mult, ca sa scape lumea cat mai curand de barbarii, odiosi de rusi!

  2. Erau ceva articole despre arestarea unui general american in Mariupol. Nici rusii nici americanii nu spun nimic direct

    • Generalul ala amerloc va fi plimbat in cusca, alturi de alti legionari luati prizonieri, la Parada din 9 Mai. Sunt curios sa vad cate camioane cu custi vor lua parte la Parada?

  3. A fost arestat un general canadian specialist in arme biologice astazi care a incercat sa fuga din Azovstali din Mariupol numele lui este TREVOR KADIER ,el conducea laboratorul nr 1 din Mariupol unde se lucra cu cele mai periculoase virusuri ,sper ca va fii condamnat la moarte

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger