AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Principalul lider al Opoziției de la Kiev, ARESTAT! Viktor...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Principalul lider al Opoziției de la Kiev, ARESTAT! Viktor Medvedchuk, în cătușe

Viktor MedvedchukRĂZBOI ÎN UCRAINA. Aliatul lui Putin, capturat de ucraineni. Unde se ascundea Viktor Medvedchuk

Liderul opoziției din Ucraina, Viktor Medvedchuk, a fost capturat de forțele de securitate ucrainene din ordinul președintelui Volodimir Zelenski.

Pe contul său oficial de Telegram, Zelenski a postat o fotografie cu Medvedchuk în uniformă ucraineană și cu cătușe.

„O operațiune specială a fost realizată datorită SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei, n.r.). Foarte bine! Detalii mai târziu. Slavă Ucrainei!” – Volodimir Zelenski.

Zelenski a propus să-l predea rușilor în schimbul ucrainenilor capturați de forțele militare ruse, potrivit The Guardian.

Medvedciuk este liderul Platformei de Opoziție pentru Viață, cel mai mare partid de opoziție din Ucraina. În martie, partidul a fost dintre cele pe care Zelenski le-a interzis, oficial din cauza legăturilor lor cu Rusia. Însă multe voci din Occident acuză că, de fapt, Zelenski suprimă vocea Opoziției, comportament mai apropiat de o dictatură decât de democrația vestică.

Viktor Medvedchuk și relația specială cu Putin

Autoritățile ucrainene îl plasaseră pe deputat în arest la domiciliu, după ce l-au acuzat de trădare. Medvedchuk a evadat la trei zile după ce Rusia a atacat Ucraina, pe 24 februarie. Până la anunțul de marți al liderului de la Kiev, nu se știa unde se află politicianul ucrainean.

Comentatorii notează că arestarea lui Medvedchuk îl va înfuria pe Vladimir Putin, pentru că politicianul ucrainean ar fi nașul uneia dintre fiicele sale, după cum a scris presa de la Kiev. Unii experți au speculat că, dacă Putin urmărea să instaleze un lider marionetă după răsturnarea regimului de la Kiev, Medvedchuk era pe lista scurtă.

author avatar
Andreea Vlad
428 afisari

2 COMENTARII

  1. E clar, asta va duce la încheierea conflictului, dacă nu cumva Zelinski caută să-l înfurie prea tare pe Putin iar acesta să organizeze capturarea lui. Dacă se laudă că la prins de ce vrea să-l dea repede la schimb? Ce urmărește? Și dacă prizonierul se întoarce să se răzbune? Propaganda ucraineană, ieftină, ca și posterele în fața cărora se tot filma Zelinski, ca și cum ar fi pe stradă, nu va duce la victorie. Lumea s-a cam prins de minciunile lui, doar propaganda americană antirusă mai menține poziția ostilă a occidentalilor față de Rusia, mai cu seamă că încep a se vedea consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei și la ei în țară, unde criza economică bate puternic la ușă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger