AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Abramovici i-a adus lui Putin un bilet scris de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Abramovici i-a adus lui Putin un bilet scris de Zelenski / „Am să-l zdrobesc!”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Abramovici i-a adus lui Putin un bilet scris de Zelenski / Reacția „țarului”

Roman Abramovici a acționat ca negociator între Rusia și Ucraina, în timp ce evită, în Turcia, sancțiunile occidentale.

Proprietarul clubului Chelsea a făcut naveta între Istanbul, Moscova și Kiev pentru a transmite mesaje între Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Dar când i s-a înmânat o notă de la președintele ucrainean în care acesta descrie termenii unei încetări a conflictului, Putin ar fi izbucnit de furie într-o reacție extrem de violentă.

Zbor de taină în Rusia

Abramovici a încercat să-și salveze reputația după ce a fost lovit de sancțiuni de către Marea Britanie și UE pentru apropierea sa de Putin.

Între timp, Zelenski i-a cerut președintelui Joe Biden ca SUA să amâne adoptarea de măsuri împotriva oligarhului din cauza rolului său în negocierile cu Rusia privind conflictul din Ucraina, scrie Daily Mail.

Abramovici a părăsit aeroportul Ataturk din Istanbul cu un avion privat Hawker 800XP, miercurea trecută, traversând Marea Neagră spre Soci, în Rusia.

Transponderul avionului s-a oprit în apropierea orașului Mineralnîie Vody (regiunea Stavropol), iar avionul a apărut mai târziu părăsind aeroportul Vnukovo din Moscova și întorcându-se în capitala Turciei.

„Spune-i că am să-l zdrobesc”

Abramovici a zburat de fapt să-l întâlnească pe Putin și să-i înmâneze o notă scrisă de mână de Zelenski, în care acesta descrie poziția Ucrainei pentru condițiile de pace.

Potrivit The Times, liderul de la Kremlin s-a făcut vânăt de furie și i-a spus lui Abramovici: „Spune-i că am să-l zdrobesc”.

Abramovici s-a întors la Istanbul și a făcut legătura cu politicianul ucrainean Rustem Umerov, despre care se spune că ar fi negociatorul Kievului. S-au întâlnit la hoteluri de cinci stele din capitala Turciei, întâlniri mijlocite de purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Negocierile ruso-ucrainene par să facă progrese, cu viitoarele discuții față în față care urmează să continue săptămâna aceasta în Turcia.

Kalin a declarat pentru ziarul Hurriyet weekendul trecut că părțile sunt „aproape de un acord” cu privire la aspecte cheie ale negocierilor. Dar există încă diferențe cu privire la viitorul Crimeei – pe care Rusia a anexat-o în 2014 – și Donbasului.

Mama lui Abramovici s-a născut în Ucraina

Abramovici și Umerov l-au vizitat pe președintele ucrainean în Kievul distrus de război, după ce au călătorit cu avioane private închiriate de Polonia. Omul de afaceri a zburat cu un avion aparținând unei companii turcești, din cauza sancțiunilor UE.

Abramovici are două iahturi amarate la Bordum, (sud-vestul Turciei), în ciuda prezenței manifestanților ucraineni și pro-Ucraina în jurul navelor.

Turcia nu l-a sancționat pe Abramovici și se pare că i-a permis să ajute la negocierile de pace. Unele surse apropiate oligarhului au spus că este hotărât să pună capăt războiului după ce a văzut ororile din Ucraina, unde s-a născut mama sa, Irina.

author avatar
Tudor Borcea
1.208 afisari

6 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger