AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. A treia rundă de negocieri între Kiev și Moscova/Turcia...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. A treia rundă de negocieri între Kiev și Moscova/Turcia poate schimba cursul evenimentelor

În timp ce pe teren, în Ucraina, bombardamentele continuă, o a treia rundă de negocieri între ucraineni și ruși va începe luni, 7 martie, în Belarus, la ora locală 16, a anunțat un negociator ucrainean pe Twitter.

„A treia rundă. Începe la ora 16:00, ora Kievului. Delegația este neschimbată”, a scris Mihailo Podoliak, membru al delegației ucrainene.

Negocieri fără rezultat, până acum

Potrivit agențiilor ruse, delegația rusă a sosit în Belovejskaya Puszcza, localitate din regiunea Brest, lângă granița cu Polonia, unde s-a desfășurat turul doi al negocierilor. Până acum, cele două runde de discuții, care au avut loc în Belarus, un aliat al Moscovei, nu au dat rezultate.

În paralel, Turcia pare hotărâtă să apropie cele două părți. Șeful diplomației turce, Mevlüt Cavusoglu, a anunțat luni organizarea unei întâlniri trilaterale joi, la Antalya (sud) cu omologii săi rus, Serghei Lavrov, și ucrainean, Dmitro Kuleba, prima întâlnire dintre cei doi diplomați de la începutul războiului, scrie Le Parisien.  Întâlnirea a fost confirmată de Moscova.

Echilibristica periculoasă a lui Erdogan

Turcia organizează un Forum diplomatic de trei zile la care l-a invitat pe Serghei Lavrov, care și-a confirmat sosirea în acest weekend, potrivit guvernului turc- care speră să-l convingă și pe Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean.

Membră NATO și aliată al Ucrainei, Turcia menține, de asemenea, legături strânse cu Rusia și a avut grijă încă de la începutul conflictului să mențină o linie deschisă cu Moscova și Kiev.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit duminică la telefon cu omologul său rus cerând o „încetare generală a focului” în Ucraina, dar Vladimir Putin a cerut în schimb ca mai întâi să fie îndeplinite condițiile Rusiei.

De la începutul conflictului, Ankara a încercat o echilibristică periculoasă: „Nu tăiem legăturile cu Kievul sau Moscova” și „nu cedați nimic cu privire la interesele Turciei”, a rezumat Erdogan în prima zi a războiului, 24 februarie, când s-a implicat intens în promovarea medierii între cele două ţări.

author avatar
Tudor Borcea
153 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai le da Erdo cate una peste ceafa si pa amândoi.😄
    Sti cum se intalnea Bula – Putin, la scoala si se intalnea cu cate unu mai saracacios si il buzunarea ii lua bani il batea il tortura. Venea diriga si ii vedea le dadea la amandoi cate una da parca mai frumos si cu pofta dadea in Bula…
    poate…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger