AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea civililor din uzina Azovstal. Câte persoane...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea civililor din uzina Azovstal. Câte persoane au reușit să părăsească oțelăria – VIDEO

azovstalRĂZBOI ÎN UCRAINA. A început evacuarea civililor din uzina Azovstal. Câte persoane au reușit să părăsească oțelăria - VIDEO

Sunt mii de civili blocați în Mariupol, oraș distrus de bombardamente și asediat de ruși încă de la începutul războiului.

Localnici, copii, bătrâni și militari și-au găsit refugiu în uzina siderurgică Azovstal. Mamele cer cu disperare să fie evacuate, iar copiii lor plâng necontenit.

Unii civili au fost evacuaţi, sâmbătă, din oţelăria Azovstal din Mariupol, după o încetare a focului, potrivit unui comandant din Regimentul Azov, unul dintre soldaţii ucraineni blocaţi în uzină, transmite CNN.

20 de civili, în special copii, au părăsit uzina

Militarii ucraineni de la Azovstal au confirmat, sâmbătă seară, că 20 de civili ucraineni au fost lăsați să părăsească oțelăria. Dar nu este suficient. Numeroase femei și copii încă trăiesc sub pământ, într-un subsol întunecat și umed.

„Am adus 20 de civili la punctul de întâlnire convenit, pe care am reuşit să îi salvăm de sub dărâmături. Este vorba de femei şi copii. Sperăm că aceşti oameni vor merge la destinaţia convenită, care este Zaporojie, teritoriu controlat de Ucraina”, a declarat comandantul adjunct al Regimentului Azov, căpitanul Svyatoslav Palamar.

Sute de civili blocați la Azovstol

„Deocamdată, operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare, condusă de militarii de la Azov – salvăm civilii de sub dărâmături”, a adăugat el, într-un mesaj video pe canalul Telegram al regimentului.

Imagini sfâșietoare cu civilii blocați în uzina Azovstol au fost postate pe YouTube, care sunt însoțite de cereri de ajutor.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

4 COMENTARII

  1. Am cateva nedumeriri.
    1. De ce ar pleca din oras unde nu mai e razboi si se pot intoarce la casele lor”.

    2. de ce nu i-a eliberat pana acum pe civili cei din Azovostal, ca au avut de cateva ori incetarea focului si nu au eliberat nici un civil.

    3. femeile care insotesc copii nu sunt mamele lor? Atunci cine sunt? De ce nu au fost eliberate mamele impreuna cu copii? femeile sunt de fapt din Batalionul Azov si nu sunt din Mariupol?

    • Întrebările sunt retorice (cu răspuns evident, inclus în întrebare), deci nu insist.
      Detaliile operaţiunii le puteţi citi aici :
      https://southfront.org/breaking-first-civilians-left-azovstal-in-mariupol-provided-testimonies-videos/

      Ar mai fi de adăugat faptul că în subteranele din Azovstal ar mai fi prezenţi, pe lângă sutele de luptători ai Batalionului Azov (personaje extrem de dure şi predispuşi la orice tip de acţiune…), sute de civili, mulţi membri ai familiilor „războinicilor azovişti”, dar nu numai, căci au fost prinşi în această „capcană” şi angajaţi ai fabricii alături de familii din împrejurimile Azovstal-ului care, iniţial au crezut că se protejează de război adăpostindu-se în catacombele mastodontului – însă după aceea au realizat că doar au devenit prizonierii „băieţilor” azovişti, ostatici care „aruncaţi” în faţă, îi opresc pe ruşi să dea asaltul în subterane.

  2. Nu ,,si-au gasit adapostul”, ci au fost fortati cu arma la spate de nazistii drogati NATO si AZOV,
    ca sa intre in laboratorul de arme biologice NATO de sub uzina, pentru a fi scuturi umane.
    Drogatii NATO si AZOV sunt niste lepadaturi fricoase care se folosesc de civili pentru ca se tem si de umbra lor,
    si nu au curajul sa lupte ca niste soldati adevarati.
    Folosesc un drog format din doua substante, Captagon (amfetamină + teofilină).
    Acest drog a fost văzut anterior de jurnaliştii din Siria.
    Această substanță creează o dependență ridicată și elimină senzația de durere.
    Insurgenții grav răniți au arătat că pot continua să lupte neobișnuit de bine sub influența acestei substanțe chimice.
    Sunt imagini filmate chiar de drogatul Poponel Zelinsky, care are pe birou liniutze de cocaina, iar el se comporta ca un drogat ce este.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger