AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. 120.000 de militari ruși, loviți de Anonymous / Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. 120.000 de militari ruși, loviți de Anonymous / Ce a publicat temutul colectiv de hackeri

RĂZBOI ÎN UCRAINA. 120.000 de militari ruși, loviți de Anonymous / Ce a publicat temutul colectiv de hackeri

De la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, colectivul Anonymous a multiplicat operațiunile de hacking împotriva Rusiei. 

De această dată, hackerii au revendicate scurgerea de date personale ale 120.000 de soldați ruși, cu scopul de „a-i aduce în fața unui tribunal pentru crime de război”.

Nume, adrese, pașaporturi

Colectivul Anonymous revendică astfel o nouă operațiune la scară largă în cadrul războiului „digital” pe care l-a declarat împotriva Rusiei. Anonymous a dezvăluit datele de naștere, numele, adresele și numerele de pașaport ale militarilor ruși, scrie Ouest-France.

Această piratare informatică la scară largă vine la câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat abuzurile comise de trupele ruse pe teritoriul său drept „genocid”.

Haclerii Anonymous au comis deja alte tacuri cibernetice împotriva Rusiei, în special prin piratarea serverelor serviciilor secrete ruse. Au reușit și să deturneze canale de tgeleviziune sau servicii de streaming pentru a difuza imagini cu războiul condus de Vladimir Putin în Ucraina.

În plus, companii franceze care au refuzat să-și suspende activitățile în Rusia, precum grupul Mulliez (Auchan), Leroy Merlin sau chiar Decathlon, au fost și ele vizate de colectivul Anonymous.

author avatar
Tudor Borcea