AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi iminent SUA-China. Un general american spune când America poate pune mâna...

Război iminent SUA-China. Un general american spune când America poate pune mâna pe arme

Război iminent SUA-China. Un general american spune când America poate pune mâna pe arme / Foto: printscreen

Generalul Michael Minihan consideră că alegerile taiwaneze din 2024 îi vor da liderului chinez Xi Jinping un „motiv” pentru a acționa, în fața unei Americi „distrasă” de alegerile sale prezidențiale.

Un general american a avertizat asupra riscului ridicat de război cu China în 2025 – cel mai probabil în jurul Taiwanului – îndemnându-și ofițerii să fie pregătiți de luptă în acest an.

„Țintiți la cap”

„Sper să mă înșel. Instinctul imi spune este că ne vom lupta în 2025”, a scris Michael Minihan, un general al forțelor aeriene, într-o notă internă, a cărei autenticitate a fost confirmată, vineri, de Pentagon.

Președintele Xi Jinping „are atât o echipă, cât și un motiv și o oportunitate pentru 2025”, consideră generalul, asigurând că alegerile din Taiwan din 2024 îi vor da liderului chinez un „motiv” pentru a acționa.

Cursa pentru Casa Albă, programată pentru același an, va oferi Chinei o „Americă distrasă”, a spus el. În nota internă, Minihan le cere trupelor sale să se antreneze pentru luptă, mergând, printre altele, la poligoane de tir. Generalul îi invită să „țintească la cap”, scrie Le Figaro.

În august, China a efectuat exerciții militare masive în jurul Taiwanului, o demonstrație de forță fără precedent, ca represalii la o vizită pe insulă a lui Nancy Pelosi, pe atunci președinte al Camerei Reprezentanților din SUA.

China consideră că insula, cu o populație de 24 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale pe care nu a reușit încă să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârșitul războiului civil chinez din 1949.

Beijingul este iritat de apropierea din ultimii ani dintre autoritățile taiwaneze și Statele Unite, care, timp de mai multe decenii, au oferit insulei sprijin militar împotriva Chinei continentale.

author avatar
Tudor Borcea
543 afisari

5 COMENTARII

  1. Tiwanul este o tara libera,prospera,civilizata,un exemplu convingator pt. intreaga lume.tocmai pt.caspre deosebire de China,nu a fost condusa de bolsevici,securisti,secera si ciocanul,ciuma rosie. Acum comunistii,ciuma rosie,Xing I-omping,ar vrea sa fie el cu securistii lui,jupan si in Taiwan.Va dati seama,organizatii de partid,sedinte lungi si dese cheia marilor succese,sub atenta supraveghere a bratului inarrmat al Partidului,militia si securitatea.Plus cipurile aducatoare de miliarde de Dolari,Euro.

    • Bai laba trista, china e comunista doar cu numele. E promotorul principal al noii ordini mondiale. Numai tampenii ai in ciubarul care-ti tine loc de cap, ca sa nu-ti ploua in gat!

  2. Hihi, băi oaie analfabetă. Taiwanul este ”o țară liberă, prosperă si civilizată” fiindcă a fost condusă zeci de ani de un partid naționalist, Kuomintang, acum e condusă de un partid socialist (un fel de usr cu psd). Sodorica nu a avut șanse nicăieri (ea învinge doar in filmele de pe Netflix). De 70 de ani incearcă să ingenuncheze Cuba (insulă pitică de lângă coastele Sodorici), de 40 de ani are probleme cu Nicaragua (stat micut din America Centrala). A mâncat bătaie măr in Vietnam si in Afganistan (fugeau sodoricanii de mâncau pământul că veneau ciobanii talibani spre Kabul). Nu a intrat terestru in Iugoslavia de frică, doar a bombardat civili si poduri. Sodorica nu o să se bată niciodată cu un stat mare gen Rusia sau China. Nu are absolut nicio sansă. Ea, maximum atacă Libia, Liberia, Congo, Grenada, Panama sau ceva de genul asta. Nimeni nu are frică de Sodorica in sine, frică mare este doar de bănetul si capitalul kazarilor care stăpânesc Sodorica.

    • Iar propaganda trebuie sa fie diferita de cea folosita impotriva rusilor,,,,
      Oricum nu-i mai crede nimeni !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger