AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI civil în Iran. Armata a tras în populaţie! Oamenii au incendiat...

RĂZBOI civil în Iran. Armata a tras în populaţie! Oamenii au incendiat tot ce au prins (VIDEO)

Ucisă de poliție pentru că nu purta văl islamic. Proteste uriașe în Iran, Teheran devine teatru de război -VIDEO / Foto: printscreen

Vineri seară, au avut loc noi manifestaţii în Iran, la o săptămână după moartea unei tinere arestate de poliţia morală. Din imaginile postate în mediul online, se vede un bărbat în uniformă militară trăgând în protestatari din regiunea Shahre Rey, la sud de capitala iraniană.

Alte imagini arată protestatarii alergând în faţa hotelului Park Royal din nordul Teheranului, pe o stradă pe care sunt mai multe incendii şi se aud cel puţin opt focuri de armă.

Iranieii au ars maşinile Poliţiei

În mai multe oraşe iraniene, demonstranţii s-au confruntat cu forţele de securitate, au ars vehicule ale poliţiei şi au scandat sloganuri antiguvernamentale, potrivit presei şi activiştilor.

Poliţia a arestat un număr nedeterminat de persoane. Cele mai virale imagini de pe reţelele de socializare sunt cele în care apar femei iraniene arzându-şi vălul.

Cel puţin 50 de morţi

ONG-ul Iran Human Rights (IHR), cu sediul în Oslo, a raportat, vineri, cel puţin 50 de morţi în urma protestelor care au avut loc în aproximativ 80 de oraşe în ultima săptămână.

Moartea lui Mahsa Amini, la vârsta de 22 de ani, a provocat condamnări în lume, oar ONG-uri internaționale au denunţat o reprimare „brutală” a acestor manifestaţii. Preşedintele Statelor Unite Joe Biden s-a declarat miercuri, la tribuna Adunării Generale a ONU, la New York, solidar cu „femeile curajoase din Iran”.

În Iran, femeile trebuie să îşi acopere părul şi nu au voie să poarte haine scurte sau strâmte.

author avatar
Andrei Ștefan
594 afisari

6 COMENTARII

  1. Am o idee de business…costume hijab cu gaura la sani si poponeatza…impacam si capra si varza…faci sex in public cu femei mascate…super cool…si e si mullahul multumit

  2. Sa poarte corect voalul ‘islamic”. Cum sa vada alti barbati ….parul? Nu conteaza ca poarta haine mulare, totul e sa nu i se vada….parul. Sunt tembei. Ce pe mine ma intereseaza femeile? Io-s poponar pasiv!

  3. Johannis ce mai astepti…mergi repede inIran si vinde niste BMW-uri kamikaze la politie…ca tot le ard aia la nervi

  4. Mai Stefan Andrei, poti sa ne spui care sint cele doua (sau mai multe)parti implicate in RAZBOIUL CIVIL PE CARE SI-L DORESC EVREII SI AMERLOCII ?
    Ma, tu ai auzit ca Iran este PERSIA ?
    Pai americanii, cind s-au apucat de frecusuri cu Rusia si Persia .au crezut ca au de aface cu Libia, sau Irak-ul, dar se afla in confruntare cu tari care O VOR DISTRUGE .
    Iat tu St. A. nu mai pune botul la orice ordin primesti, ca nu se stie cum vor evolua lucrurile .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger