AcasăȘTIRI EXTERNERăsturnare de situaţie în Franţa. Cine ar fi, de fapt, indivizii care...

Răsturnare de situaţie în Franţa. Cine ar fi, de fapt, indivizii care fac prăpăd la Paris şi Nantes. Veste de la serviciile secrete (VIDEO)

Răsturnare de situaţie în Franţa. Cine ar fi, de fapt, indivizii care fac prăpăd la Paris şi Nantes. Veste de la serviciile secrete

Luni, au avut loc noi proteste violente la Paris şi la Nantes. Manifestanții au avariat clădiri de birouri, printre care bănci și companii de asigurare.

Patru persoane au fost arestate pentru aruncarea de proiectile.

80.000 de oameni pe străzi, la Nantes

Aproximativ 80.000 de persoane se aflau la protestele de la Nantes în jurul orei 16:00, conform datelor oferite de sindicate, în timp ce polițiștii francezi au ajuns la un total de aproape 18.000.

Poliția a arestat până acum 14 manifestanți, transmit oficialii prefecturii. La Nantes, un protestatar a fost rănit la mână și a fost preluat de ambulanță.

Sindicatele au convocat peste 300 de mitinguri, care au început încă de dimineaţă, iar autorităţile se aşteaptă la între 500.000 şi 650.000 de participanţi. Doar la Paris se prevede participarea a 100.000 de manifestanţi.

Alertă cu indivizi radicalizați

Cine ar fi indivizii care fac prăpăd în oraşele franceze? Conform serviciilor secrete, există riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați, de extremă-stânga în orașele mari, inclusiv la Paris.

Grevele împotriva controversatei reforme a pensiilor au continuat pe parcursul weekendului, perturbând traficul aerian.

author avatar
Andrei Ștefan