AcasăȘTIRI EXTERNERăsturnare de situație! Germania ia măsuri drastice în privința testării

Răsturnare de situație! Germania ia măsuri drastice în privința testării

Persoanele care vin din țări cu risc epidemic major vor fi testate la intrarea pe teritoriul Germaniei. Măsura va fi valabilă și pentru turiștii germani care se întorc acasă.

Germania va face ca testele de coronavirus să fie obligatorii pentru călătorii care se întorc din zonele de risc, a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn, luni, întrucât temerile cresc o dată cu călătoriile de vară care ar putea provoca o nouă creștere a infecțiilor.

Spahn a spus că va „solicita testarea obligatorie pentru călătorii care se întorc din zonele de risc”, în încercarea de a opri răspândirea virusului în Germania. De asemenea, testele vor fi gratuite pentru călători și îl vor primi la trei zile după sosire.

Institutul german de sănătate publică RKI consideră în prezent aproximativ 130 de țări din întreaga lume drept „țări cu risc”, cu excepția vecinilor din UE și a spațiului Schengen. Turcia, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Germania, alături de SUA, Egipt și Israel, toate apar în prezent pe lista cu risc ridicat a RKI. Pe fondul deliberărilor din timpul călătoriilor de vară, aproximativ 500 de lucrători au fost trimiși în carantină într-o mare fermă bavareză pentru a fi izolați.

Conform propunerilor, testarea obligatorie se bazează pe legea privind protecția împotriva infecțiilor. Se referă la o „situație epidemică de importanță națională”, determinată de Bundestag pentru coronavirus. Ministerul Federal se va asigura că persoanele care intră în Germania după ce au fost expuse unui risc crescut de infecție vor fi supuse unei consultații medicale.

Vineri, Germania a anunțat că va oferi teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor care se întorc în țară. Persoanele care se întorc din regiuni în care există un risc ridicat de a contracta virusul vor putea primi în curând teste gratuite pe aeroporturile germane. De altfel, va trebui să intre în carantină 14 zile. Stațiile de testare sunt deja în funcțiune pe aeroporturile din Frankfurt și München, dar deocamdată nu există nicio obligație pentru participarea pasagerilor de a fi testați.

Se preconizează că regulamentul va intra în vigoare săptămâna viitoare.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger