AcasăȘTIRI EXTERNERaport FBI. Suprematiștii albi, la fel de periculoși ca ISIS

Raport FBI. Suprematiștii albi, la fel de periculoși ca ISIS

Raport FBI. Suprematiștii albi, la fel de periculoși ca ISIS

Biroul Federal de Investigații al SUA s-a exprimat din nou în fața Congresului, pe această temă.

Suprematiştii albi şi alţi extremişti interni reprezintă o ameninţare la fel de mare pentru Statele Unite ca și organizația teroristă Stat Islamic, ISIS.

Acesta este avertismentul emis de FBI, Biroul Federal de Investigații al SUA, în fața Congresului. Unii responsabili le-au spus parlamentarilor cum și-au schimbat tactica pentru a asigura securitatea internă a țării.

2.700 de cazuri de extremism, în anchetă

De la atacul împotriva clădirii Capitoliului din Washington, la 6 ianuarie 2021, de către susținătorii lui Donald Trump, FBI și Departamentul pentru Securitate Internă au examinat și au răspuns la amenințările online mai proactiv.

„Colectarea de informații sub acoperire nu poate fi adesea necesară pentru a obține informații valoroase, dar analiștii trebuie să poată distinge (…) între discursul protejat constituțional și activitatea legată de amenințări”, explică John Cohen, șeful departamentului de informații pentru securitate internă.

În prezent, FBI investighează aproximativ 2.700 de cazuri legate de extremism violent domestic. Amenințările au crescut semnificativ în ultimele 18 luni, spune biroul federal. Ele sunt motivate de „prejudecăți împotriva minorităților, o percepție excesivă a guvernului, teorii ale conspirației care favorizează violența și narațiuni false adesea difuzate online”.

Acești extremiști violenți cu motivații rasiale sunt adepții „unui amestec suprapus”  de ideologie suprematistă albă și naționalism neo-nazist, relatează Cohen.

Radicalizare online

Pentru a explica amenințarea, directorul adjunct al unității antiterorism a FBI, Thimothy Langan, și-a detaliat observațiile. „Cea mai mare amenințare teroristă” din Statele Unite vine de la „actori izolați sau celule mici care, în general, se radicalizează online și caută să atace ținte ușoare cu arme ușor accesibile”.

Extremiștii violenți cu motivație rasială prezintă un risc în Statele Unite, adică „comit acte criminale violente în urmărirea obiectivelor sociale sau politice care decurg din influențe interne – cum ar fi prejudecățile rasiale sau etnice, sau sentimente anti-guvernamentale sau anti-autoritate”.

Această mărturie în fața Congresului este cea mai recentă dintr-un lung șir făcut de FBI. Parlamentarii au fost deja avertizați cu privire la sabia lui Damocles reprezentată de teoriile conspirației și violențele legate de războiul cultural și politic care sfâșie țara, scrie Slate.

Cel mai recent buletin al National Terrorism Advisory System, publicat în august, a afirmat că „extremiștii violenți cu motivații rasiale sau etnice și extremiștii violenți antiguvernamentali și anti-autorități vor rămâne o prioritate națională în materie de amenințări pentru Statele Unite” .

author avatar
Tudor Borcea
336 afisari

6 COMENTARII

  1. Io crez ca cineva din amarilka vrea sa detoneze un razboi civil la ei acolo..învrajbesc negrii,sau cei de culoare impotriva albilor! Deja daca te naști alb in SUA trebuie sa te simți vinovat pt. ce au facut albii in istorie sclavilor,sau nativilor americani! Chiar daca stramoșii tai n-au facut nici un rau ălora!

  2. Trump cand vorbea el prin campanie a declarat ca stat isis a fost creatia hillarey!!! Acum astia ce fake mai lanseaza ca cetatenii daoar aia albi pot fi egali cu creeatia lor??? Si blm creatia cui o fi? ?

  3. Albii au pus si pun umarul din greu la ideologia neomarxista.Acum sa isi asume creatia.Biden si Hillary ce sunt,omuleti verzi?

  4. Pai toata Roma antica a fost ridicata cu sclavi. Pt aia italienii nu au scos statuia lui Spartacus si nici a cezarilor ce i-au folosit din plin pe sclavi. E o tampenie sa crezi ca numai negrii erau folositi ca sclavi…
    S-a folosit acest pretext pt a fi inlaturat mai usor Donald. Totusi un negru SS a impuscat un soldat Air Force mortal in forul suprem al democratiei, Capitoliu, si lumea s-a veselit si a uitat crima. Nimeni nu a interpretat rasial crima. De ce trebuie interpretat rasial crima unui politist? Ca trebuia indepartat cumva un presedinte mai usor… si de ce pana la urma sa nu ne mai foloseasca pe viitor?