AcasăȘTIRI EXTERNERăpire ca-n filme la Chişinău! Omul căutat pentru corupţie, la Kiev, luat...

Răpire ca-n filme la Chişinău! Omul căutat pentru corupţie, la Kiev, luat pe sus, cu arme! (VIDEO)

decătorul ucrainean Nicolae CeausRăpire ca-n filme la Chişinău! Omul căutat pentru corupţie, la Kiev, luat pe sus, cu arme!

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, suspectat de acte de corupție și care a fugit în 2016 de justiția de la Kiev, a fost răpit de un grup înarmat de persoane în centrul Chișinăului.

Poliția din Republica Moldova confirmă că bărbatul de 54 de ani a fost răpit de trei persoane, din curtea unui bloc de locuit din Chișinău.

Chişinăul nu poate să-l apere

Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM.

A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată, apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției„, a scris avocatul judecătorului.

De ce e căutat judecătorul Ceaus?

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, iar în anul 2017 Kievul l-a dat în urmărire. Ceaus a fost localizat inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Judecătorul ucrainean a solicitat azil politic în Republica Moldova, dar recent Curtea Supermă de Justiție de la Chișinău i-ar fi respins solicitarea.

author avatar
Andrei Ștefan