AcasăȘTIRI EXTERNEMercenarul „Rambo din Dublin” a fugit mâncând pământul de frontul din Ucraina....

Mercenarul „Rambo din Dublin” a fugit mâncând pământul de frontul din Ucraina. „E un măcel, abator” – VIDEO

Rhys Byrne, supranumit „Rambo”, este un tânăr energic de 28 de ani din Dublin. El a luptat pentru mai multe unități din Ucraina, inclusiv pentru brigada 59 din armata teritorială ucraineană, unde a operat o mitralieră grea.

El spune că bătălia pentru recuperarea teritoriului a fost îngrozitoare: „Pe ‘linia zero’ este groază. Este oroare. Există pur și simplu un genocid. Este un măcel”.

Contraofensiva ucraineană a avansat lent

Luptele provocate de contraofensiva ucraineană au fost brutale – și sângeroase – în timp ce rușii folosesc artileria în masă și câmpurile de mine pentru a apăra teritoriul cucerit în război.

Armata lui Zelenski a ascuns adevărul, pentru a proteja tacticile operaționale, dar relatările de după luptă ale combatanților individuali dezvăluie natura periculoasă a luptelor de pe front.

„Sunt oameni morți peste tot. Ruși morți. Ucraineni morți…. cea mai mare problemă cu care ne confruntăm când mergem în tranșee este să călcăm peste toate cadavrele care sunt deja acolo de la ultimii oameni care au intrat – genul acesta de lucruri te bântuie cu adevărat”, a spus Rambo din Dublin.

În cele din urmă, Rhys Byrne, supranumit „Rambo”, a renunţat să mai lupte în Ucraina şi a plecat acasă.

Mii de soldaţi străini luptă pentru Ucraina

Byrne a povestit pentru Sky News cum foarte mulţi soldaţi străini s-au deplasat în Ucraina, pentru a se alătura armatei lui Zelenski. Printre aceştia, mercenari veniţi din SUA şi Marea Britanie.

Unitatea lui, cu 40 de membri – inclusiv ucraineni, americani și britanici – a fost dusă într-o zonă de pregătire în apropierea frontului sau „linia zero” – dar Byrne a spus că nu au avut acoperire aeriană, sau drone, iar două tancuri ucrainene s-au retras din poziția lor.

În depărtare, un alt tanc s-a apropiat de ei, iar membrii unității au presupus că era prieten. Soldații spun că poate fi dificil să se facă diferența între vehiculele ucrainene și cele rusești.

Dintr-o dată, acesta a tras un proiectil în mijlocul poziției lor. Cei care au supraviețuit s-au adăpostit în pădure. A fost picătura ce a umplut paharul pentru „Rambo din Dublin”, care a decis să plece acasă.

author avatar
Andreea Vlad