AcasăȘTIRI EXTERNERămâi uimit! Aproape o sută de nudiști au fost infectați cu noul...

Rămâi uimit! Aproape o sută de nudiști au fost infectați cu noul coronavirus. Ce s-a întâmplat weekend-ul acesta la mare

O stațiune de nudiști de pe coasta Mediteranei a raportat un număr „foarte îngrijorător” de cazuri de coronavirus. Se pare că francezii au lăsat inhibițiile deoparte și au petrecut în număr mare în acest weekend, fără ca totuși să respecte măsurile sanitare. Aproximativ 100 de persoane au fost infectate.

Un nou focar a fost anunțat duminică, 23 august, în stațiunea Le Cap d’Agde din sudul regiunii Herault, văzută ca un paradis natural de către nudiști și swingeri.

Cel puțin 95 de persoane din stațiunea Cap d’Agde, aflată la 30 de mile sud de Montpellier, au fost testate pozitiv de Covid-19 până acum, în plus față de cele 50 de persoane care au raportate după ce s-au întors acasă din satul de vacanță.

Măsurile preventive anti-Covid-19 au fost date uitării

Franța a introdus purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile interioare, începând cu data de 20 iulie, cu mici excepții. Cu toate acestea, francezii au ignorat riscul la care se expun și au asaltat stațiunea nudistă care conține mai multe zone interioare, inclusiv magazine, bănci, restaurante, baruri și cluburi.

În urma acestui focar de infecții, oficialii din sectorul sănătății au avertizat vizitatorii că trebuie să respecte toate măsurile de distanțare socială, inclusiv purtarea măștii de față.

Medicii au efectuat 194 de teste pe vizitatorii care s-au oferit voluntari în această stațiune săptămâna trecută, cu 38 de rezultate pozitive, a informat serviciul regional de sănătate. Alte 244 de teste au fost efectuate apoi miercuri, 57 fiind pozitive. De asemenea, au fost efectuate 310 teste suplimentare vineri, cu rezultatele așteptate la începutul acestei săptămâni.

Cap d’Agde este în stare de alertă

Îngrijorător este că rata de infectare din stațiunea nudistă este de patru ori mai mare decât în satul de vacantă din apropiere, în timp ce, în toată țara, au fost raportate aproape 4.900 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din luna mai și până acum.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a avertizat că situația este extrem de  riscantă și a spus că infecțiile se produc în special la tinerii cu vârste între 20 și 40 de ani, la petreceri. De asemenea, cazurile în rândul persoanelor în vârstă au început să crească, a spus Veran, care a exclus însă o închidere totală în Franța, relatează Daily Mail.

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
616 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger