AcasăȘTIRI EXTERNERachete rusești Iskander cu capacitate nucleară, la granița NATO. „Sunt gata să...

Rachete rusești Iskander cu capacitate nucleară, la granița NATO. „Sunt gata să fie folosite”

Rachete rusești Iskander cu capacitate nucleară, la granița NATO. „Sunt gata să fie folosite” / Foto: printscreen

Sistemele de rachete tactice Iskander și sistemele de apărare aeriană S-400 pe care Rusia le-a desfășurat în Belarus sunt pe deplin pregătite să își îndeplinească sarcinile prevăzute, a declarat, duminică, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului belarus al Apărării.

 

„Militarii noștri, echipajele și-au finalizat pe deplin pregătirea în centrele comune de pregătire de luptă ale forțelor armate ale Federației Ruse și ale Republicii Belarus”, a declarat Leonid Kasinski, șeful Direcției principale de ideologie din cadrul ministerului, într-un videoclip postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Amenințare la granița NATO

„Aceste tipuri de arme (sistemele Iskander și S-400) se află astăzi la datorie de luptă și sunt pe deplin pregătite să îndeplinească sarcinile pentru scopul lor”.

Nu este clar câte dintre sistemele Iskander – care sunt capabile să transporte arme nucleare – au fost desfășurate în Belarus după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat, în iunie, că Rusia va furniza Minskului aceste sisteme și sistemele de apărare aeriană.

Informația vine în contextul în care Moscova exercită presiuni tot mai mari asupra Minskului pentru a ajuta invazia sa în Ucraina, aflată acum în a 10-a lună și fără nici un final la orizont, scrie Euractiv.

Forțele rusești au folosit Belarusul ca rampă de lansare pentru atacul lor eșuat asupra capitalei ucrainene, Kiev, în februarie, iar în ultimele luni s-a înregistrat o intensificare a activităților militare rusești și bieloruse.

Iskander-M, un sistem mobil de rachete ghidate cu nume de cod NATO „SS-26 Stone”, a înlocuit rachetele sovietice „Scud”.

Cele două rachete ghidate ale sale au o rază de acțiune de până la 500 km (300 de mile) și pot transporta focoase convenționale sau nucleare. Această rază de acțiune se întinde până la vecinii Belarusului: Ucraina și Polonia– membră NATO, care are relații foarte tensionate cu Minskul.

Sistemul S-400 este un sistem rusesc mobil de interceptare a rachetelor sol-aer (SAM), capabil să atace avioane, UAV-uri, rachete de croazieră și are o capacitate de apărare împotriva rachetelor balistice terminale.

Kasinski a mai spus că avioanele militare ale țării au fost transformate pentru a transporta „muniție specială de aviație”.

author avatar
Tudor Borcea
1.127 afisari

26 COMENTARII

  1. Aveti cam multe neclaritati !
    Dar, este clar ca va este frica, groaza chiar !
    Zicala spune ca, de ce iti este frica ……

    • Și o avem pe mă-ta, care-și bagă tot între crăcane!

      P.S. Mai bine se bălega lângă un gard decât să fete o lighioană ca tine!

      • atunci este foarte bine. Interceptam tot! Si oricum daca nu castiga jewlensky nu mai scapam de ucroci de aici. Mai nou au inceput sa ceara azil politic deci pola deportare! Asa ca vrei nu vrei, davai ukraina!

    • ” Scutul ” apără Europa de vest, Romania a devenit, prin el, o tinta premium in eventualiatea unui atac. Cat priveste ” Patrioata „, avem doar o baterie pentru instructie, restul se afla inca in SUA, cu toate ca au fost platite integral inca de acum 2-3 ani. Tare mă tem ca rachetele platite de romani vor fi cele care vor fi livrate actorasului, noi rămânând, ca de obicei, cu ochii in soare. Daca yankeii nu vor folosii comanda noastra, neonazistii mai au de asteptat câțiva ani.

  2. Eu nu cred in asa ceva…exista reguli clare care spun ca nu se pot folosi asemenea tampenii plus ca exista si protectii
    Dar ni se tot varsa mizerii in presa
    Nimeni nu ar trebui sa le creada sunt fake news.radio kuku news…

    • Dar ordinul ce e-a fost dat de americani romanilor sa iertam Irak-ul de datorii, il crezi ?
      Presa e infecta dar mai scapa si informatii corecte, asta daca nu ai si alte surse.
      Deci, la ordinul americanilor se executa orice !!!
      Se vind si hidrocentralele, sarea, etc. LOR, desigur, fiindca sint disperati sa iasa din criza gigantica a datoriilor in care se zbat si sa ramina jandarm mondial pina i-o jugula chinezii, rusii, indienii si, chiar, japonezii, fiindca nu uita Hirosima si Nagasaki !

      • Toti vorbiti de Hiroshima si Nagasaki din burta….plutoniul a fost „vandut” politic la Viena prin acordul Paperclip Austria-UK…..fara ca nimeni din USA sa stie…ulterior submarinul U238 a livrat „marfa” la testing ground in USA dar foarte secret

        • De atunci austriecii au impresia ca prostesc pe toata lumea,vand nonstop arme nucleare cu evreii si altii-vezi AbrahamHoch aka Maxwell

        • WhiteSandsProvingGround ENOLA GAY & LITTLE BOY….acolo au asamblat americanii plutoniul primit de la VIENA cu fizicienii autohtoni
          Plutoniul a fost produs de Germania intre 1938 si 1945 de fizicianul OTTO HAHN pentru armata germana

          • Daca vreti va spun si cine a fost femeia de serviciu la unitatea WhiteSands

          • Cei care au facut „afacerea” cu plutoniu sunt aristocratii austrieci impreuna cu monarhia britanica
            Unul dintre cei implicati este si printul de Monaco…Liechtenstein…Olandezii…E adanca de tot gaura shobolanului

          • OTTO HAHN a fost inUK captiv in timpul bombardarii Japoniei dupa ce le-a dat englezilor plutoniul cu care au fost facute bombele folosite la Hiroshima&Nagasaki
            Deci concluzie…..USA NU ARE NICIUN FEL DE CONTRIBUTIE….ZERO ABSOLUT

  3. Trebuiau. Nu de alta dar credeau, după, că ei, vesticii, sunt hoți iar mujicii proști.

  4. Nenorociți ca Bill Gates sau Klaus Schwab și restul Ocultei, baga bățul prin gardul rușilor folosindu-se de prosti revansarzi precum polonezii, ucrainenii, sau romanii. Bai cretinilor, Europa, cu gazul rusesc, a dus-o bine timp de 50 de ani. Ce v-a apucat? S-anmulțit lumea și aveți voi ordin de la Sarsaila s-omputinati? De-asta vreți un război nuclear, aici în inima Europei? Rusii sunt foarte hotărâți pentru ca și un prost înțelege ca pentru ei este un război de supravietuire și vor recurge și la arsenalul nuclear dacă este cazul. Dar voi romanilor și polonezilor, vreți ciuperci nucleare în tarile voastre? Sa va satisfaceți pofta de război? Cretinilor!

    • Vită, dacă mămăligarii erau revanșarzi era bine.
      Dar tu ești prea waxer ca să știi așa ceva.

      • Bai Barbule, ești prost de mori, iar vita ești tu, ca să nu o bag în ecuație pe biata ma-ta. Dat toți rahatii ăștia care ard de nerăbdare sa se bata cu rusii? care dau miliarde de dolari din munca poporului, sa cumpere arme de la amerloci? Nu sunt revansarzi? Atunci pentru ce cumpără arme? Sunt destui pui de ne parca Co oftica pe rusi ca le-au luat averile și le-a dat poporului, de-au făcut scoli și spitale cu ele. Și dacă ei hotărăsc sa bage Tara în război? Tu ce pi… ma-ti o sa faci? Te duci sa te bați cu rusii? Sau preferi plutonul de execuție ca dezertor? Habar n-ai în ce tara trăiești. Boule!

        • Retard, ăștia ca tine trebuie lapidați. De fapt nu, injectați cu dozele 5, 6 și 7. Mai scăpăm de ele.
          Că și așa a zis unul, harari, că sunt mulți mâncători inutili pe planetă.

          • Bai fascistule, baga-ți tu vaxxin in cap și-n kur. Ești prost ca noaptea. Or sa va dea puțin ceai de senila de tank rusesc, sa va răcoriti și sa va treziti la realitate, ca la ukropi. Ți-e și la toți pupincuriștii care nu va mai mai dezlipiti buzele de kurul amerlocilor. Lăsați romanii departe de urgia războiului. Vajnicii apărători ai tarii, niște cretini!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger