AcasăȘTIRI EXTERNERacheta căzută în Polonia. Joe Biden: „A fost o rachetă antiaeriană ucraineană”...

Racheta căzută în Polonia. Joe Biden: „A fost o rachetă antiaeriană ucraineană” / Reacția Kremlinului

Racheta căzută în Polonia. Joe Biden: „A fost o rachetă antiaeriană ucraineană” / Reacția Kremlinului / Foto: The White House

Președintele american Joe Biden le-a spus aliaților că o rachetă care a ucis două persoane în Polonia era o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană, a declarat miercuri o sursă NATO.

Anterior, Joe Biden a declarat public că este puțin probabil ca racheta să fi fost lansată din Rusia.

Dacă se confirmă, acest lucru ar atenua probabil îngrijorarea că primul incident mortal într-o țară NATO de la începutul războiului din Ucraina ar putea duce la o escaladare.

Kremlinul salută „reținerea” Washingtonului

Ambasadorii NATO organizează miercuri o reuniune de urgență pentru a discuta despre explozia de marți a rachetei în estul Poloniei, în apropiere de granița ucraineană.

Ministerul rus al Apărării a declarat că niciuna dintre rachetele sale nu a lovit la mai puțin de 35 km de granița cu Polonia și că fotografiile rămășițelor arată elemente ale unei rachete ucrainene de apărare aeriană S-300.

Întrebat dacă este prea devreme pentru a spune dacă racheta a fost lansată din Rusia, Biden a spus: „Există informații preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până nu investigăm complet, dar este puțin probabil, după liniile de traiectorie, că a fost trasă din Rusia, dar vom vedea”,, informează Nikkei Asia.

Statele Unite și țările NATO vor investiga pe deplin înainte de a acționa, a declarat Biden în Indonezia, după ce s-a întâlnit cu alți lideri occidentali în marja unui summit al marilor economii G20.

Kremlinul a declarat miercuri că unele țări au făcut „declarații nefondate” despre incident, dar că Washingtonul a dat dovadă de reținere.

Ministerul polonez de Externe a declarat că racheta a căzut în Przewodow, un sat situat la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat reporterilor că „cel mai probabil a fost vorba de o rachetă de fabricație rusească”, dar că nu există dovezi concrete despre cine a tras.

Atât rachetele Rusiei, cât și rachetele de apărare aeriană folosite de Ucraina folosesc modele dezvoltate în epoca sovietică. Ucraina încă păstrează stocuri de armament fost sovietic și rusesc, inclusiv sistemul de rachete de apărare antiaeriană S-300.

author avatar
Tudor Borcea
381 afisari

4 COMENTARII

  1. Tataie Bideu vezi ca ati pierdut alegerile….majoritatea e deja la republicani….urmeaza niste anchete serioase la jaful pe care l-ati facut cu banii oamenilor.DE CE P…A MATII E ASA SCUMPA ENERGIA?????? HOTI SI MAFIOTI DEMONO-CRATI LA PUSCARIE

  2. Președintele american constată faptele. Care – de data asta – nu indică un atac rusesc asupra Poloniei. Inclusiv Președintele Duda nu plasează incidentul în zona de responsabilitate directă a Rusiei. Este de apreciat că, în mai puțin de 24 de ore, avem claritate și o criză mai puțin. Punct.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger