Cauta

QAnon a luat-o peste bot: Biden n-a fost arestat

Adepții așa-zisei mișcării conspirative QAnon( de fapt, o ceată de amețiți pro-Trump) au fost șucăriți rău după ce Joe Biden a depus jurământul. Potrivit unui plan pe care îl transmiteau, președintele ales urma să fie arestat de armată pe 20 ianuarie.

Pentru amețiți, aceasta este marea deziluzie. Joe Biden a depus jurământul miercuri, fără a fi arestat sau judecat de US Army. Oricât de incredibil este acest scenariu, a fost totuși transmis de  mii de internauți, adepți QAnon. De fapt e o metodă de manipulare veche, destinată persoanelor fără discernământ: cu atât postezi mai multe enormități, cu atât aduni mai multe galerii de gură-cască. „Comunitatea” QAnon a reunit în ultimele săptămâni mulți activiști pro-Trump, în Statele Unite, dar și în Franța, convinși că un cont anonim (numit „Q”) le oferea de trei ani informații despre un plan secret       (!) vizându-l pe Joseph Biden, imaginat de Donald Trump și armata americană. Și s-au găsit destui fraieri să creadă o astfel de tâmpenie. Aici s-a mers pe ideea – adevărată –  că militarii continuă să fie cea mai respectată categorie instituțională din Statele Unite. Ce spun teoriile QAnon, care fac ecoul discursurilor jalnice ale lui Donald Trump despre frauda electorală la alegerile prezidențiale: armata aștepta un semnal al fostului președinte pentru a continua cu arestarea lui Biden, dar și a multor democrați și republicanii deopotrivă, buni de spânzurătoare în ochii “Q”. Atunci urma să fie organizat un proces uriaș. Printre motivele arestării inventate de la zero de către QAnon se numără, pe lângă manipularea rezultatelor alegerilor, acuzații de pedofilie.

Iarăși nimic nou: pe canalele fanilor (în special pe mesajele criptate Telegram)  mențiunile despre o rețea pedofil-satanistă sunt obișnuite, cu Trump desemnat drept singurul cruciat care luptă împotriva ei. Mai multe site-uri din Franța, precum France Soir (un blog care a preluat marca vechiului cotidian francez), au transmis  scenariile imaginate de QAnon. Unele mass-media fidele mișcării, cum ar fi DeQodeurs, se confruntă, de asemenea, cu o scurgere mare din partea utilizatorilor de internet, scrie Le Monde, dar inaugurarea lui Biden i-a lăsat “dezamăgi pe mulți adepți Q”, atât în SUA, cât și în Franța, care se declară “păcăliți de cei care se află la inițiativa planului”. Cotidianul din Quebec, Le Devoir, sugerează că neîmplinirea „profeției” QAnon va radicaliza mișcarea către marginile cele mai extreme. E drept, agitați cu arma la picior se găsesc peste tot în America. Ce le-a transmis Trump acestor suporteri fanatici? „Ne vom întoarce, într-o formă sau alta!”

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version