AcasăȘTIRI EXTERNEPutin vrea să șteargă din istorie națiunea ucraineană! Decizie INCREDIBILĂ luată de...

Putin vrea să șteargă din istorie națiunea ucraineană! Decizie INCREDIBILĂ luată de Kremlin!

Vladimir Putin pleacă din Rusia. Caută ajutor la o mare forţă nucleară mondială. SUA tremură!

După ce au pus mâna pe regiunile din estul și sudul Ucrainei, rușii trec acum la nivelul următor. Se pare că Vladimir Putin și-a propus să șteargă din istorie națiunea ucraineană!

În Melitopol, oraș controlat acum de trupele Moscovei, profesorii au fost anunțați că, de la 1 septembrie, va fi introdusă în școli predarea în limba rusă.

Predarea în școli se va face în limba rusă

Informația este confirmată de Galina Danilchenko, primarul instalat de ruși în Melitopol, și a fost deja preluată de agenția TASS. Din câte se pare, însă, predarea în limba rusă s-a făcut încă de la 1 aprilie, când rușii și-au impus programa școlară în toată regiunea Zaporojie.

„Desigur, pe 1 septembrie, copiii noștri vor merge la școală. În plus, copiii au întrerupt procesul de învățământ timp de trei luni, iar noi am încercat să-l reluăm pentru ca ei să finalizeze programa, să primească diplome, să termine școala și să intre în instituții de învățământ superior”, a spus ea.

Învățământul în limba rusă va fi funcțional și în celelalte regiuni ocupate din Ucraina, informează rușii. Este vorba (deocamdată) de Herson, Donbas și Harkov.

Pregătiri în Melitopol pentru referendumul de alipire

Galina Danilcenko, care a preluat conducerea orașului Melitopol după ocuparea regiunii Zaporojie de către forțele ruse, a anunțat începerea pregătirilor pentru referendumul de alipire la Federația Rusă.

Serghei Kirienko, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, a vizitat de curând orașul, a declarat Danilcenko, pe care presa rusă o indică drept șefa administrației militare și civile din Melitopol.

„Serghei Vladimirovici Kirienko a făcut o vizită în orașul nostru Melitopol. Suntem încântați să auzim cuvinte plăcute despre orașul nostru (…) Știm că viitorul nostru este alături de Rusia. Federația Rusă va fi aici pentru totdeauna. Iar acum vom începe să ne pregătim pentru referendum”, a spus Danilcenko, într-o înregistrare video difuzată de RIA Novosti, potrivit TASS.

author avatar
Andreea Vlad