AcasăȘTIRI EXTERNEPutin taie linia directă cu poporul

Putin taie linia directă cu poporul

Vladimir Putin nu va mai organiza anul acesta conferinţa sa de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, întrucât a găzduit deja evenimente televizate similare în ultimele luni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În cursul celor 20 de ani de când se află la putere, fie ca preşedinte, fie ca premier, Putin a organizat de 17 ori până acum această sesiune – intitulată “Linie directă cu Vladimir Putin”- în care răspundea în direct la întrebările cetăţenilor ruşi, un format amintind de marile show-uri televizate. Emisiunea dura de obicei câteva ore şi se concentra pe probleme interne –  sistemul de sănătate, economia și infrastructura. Rușii puteau să sune în studioul TV și să-i pună întrebări lui Putin.

June 20, 2019. – Russia, Moscow. – Russian President Vladimir Putin during his annual televised phone-in at Moscow’s Gostiny Dvor.

“Preşedintele rus ţine o linie directă de câteva luni deja. De aceea organizarea unei “Linii directe” anul acesta în formatul tradiţional ar fi prea mult”,  a declarat Peskov. Tot ce se poate, dar se pune întrebarea dacă Putin ar vrea să se echiveze de la problemele arzătoare în care este implicată Rusia – otrăvirea lui Alexei Navalnîi, relația cu Germania, care s-ar putea deteriora acum din această cauză, vizând proiectul comun al gazoductului Nord Stream 2 și posibila intervenție militară în Belarus. În plus, liderul de la Kremlin a coborât în sondajele de încredere până la un alarmant 23%. Dar, mai spune Peskov, fără a intra în detalii, e posibil ca Putin să organizeze în continuare “linia directă” în decembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor