AcasăȘTIRI EXTERNEPutin taie gazele către Germania. Conducta Yamal-Europe, ÎNCHISĂ! / Condiția pusă pentru...

Putin taie gazele către Germania. Conducta Yamal-Europe, ÎNCHISĂ! / Condiția pusă pentru reluarea livrărilor

GAZE cu porţia, în România. Cine va avea de suferit la iarnă

Fluxurile de gaz prin conducta Yamal-Europe de la punctul Mallnow din Germania au scăzut la zero marți după-amiază, au arătat datele operatorului Gascade.

Fluxurile spre est în Polonia din Germania de-a lungul conductei Yamal-Europa de la punctul de graniță Mallnow au fost ultima dată la 1.451.155 kWh/h până la 13:00, ora locală (11:00 GMT), dar de atunci a scăzut la zero, au arătat datele operatorului Gascade.

Avertismentul Moscovei

Potrivit Reuters, livrările de gaze rusești către Europa pe celelalte două rute cheie ale conductelor au fost în general constante.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut occidentalilor să plătească gazul rusesc în ruble, ca răspuns la sancțiunile împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Există riscul întreruperii aprovizionării cu gaz rusesc în Vest, în condițiile în care țările occidentale au respins ca „inadmisibilă” cerința liderului de la Kremlin. Însă purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a avertizat marți că plata gazului rusesc se va face numai în ruble sau deloc!

Conducta Yamal-Europe, lungă de 4.107 km, conectează zăcămintele rusești de gaze din peninsula Yamal și vestul Siberiei cu Polonia și Germania via Belarus.

author avatar
Tudor Borcea
1.033 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger