AcasăȘTIRI EXTERNEPutin și-a găsit aliat o mare putere NATO / „Nu putem tăia...

Putin și-a găsit aliat o mare putere NATO / „Nu putem tăia legăturile cu Rusia”

Putin și-a găsit aliat o putere NATO / „Nu putem tăia legăturile cu Rusia”

Turcia și alte  națiuni  trebuie să discute în continuare cu Rusia pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina, a declarat duminică, 27 martie, purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, adăugând că Kievul are nevoie de mai mult sprijin pentru a se apăra.

Turcia, membru puternic NATO, are relații bune atât cu Rusia, cât și cu  Ucraina și a căutat să medieze în conflictul care durează de o lună, a declarat Ibrahim Kalin.

„Dacă toată lumea taie legăturile cu Rusia, arde podurile, atunci cine va vorbi cu ei la sfârșitul zilei”, a declarat Kalin la forumul internațional de la Doha.

Echilibristică pe sârmă la Ankara

„Ucrainenii trebuie să fie sprijiniți prin toate mijloacele posibile pentru a se putea apăra dar cazul Rusiei trebuie ascultat, într-un fel sau altul, pentru ca nemulțumirile sale să poată fi înțelese, a adăugat Kalin, scrie Cyprus Mail.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Occidentul să ofere țării sale tancuri, avioane și rachete pentru a se apăra de forțele ruse, în timp ce Occidentul a răspuns invaziei Rusiei prin sancțiuni economice majore asupra Moscovei.

Ankara spune că invazia Rusiei este inacceptabilă, dar se opune în principiu sancțiunilor occidentale și nu li sa alăturat.

Economia Turciei, deja tensionată de o criză valutară din decembrie, se bazează în mare măsură pe energia, comerțul și turismul rusești, iar de la începutul războiului, la 24 februarie, mii de ruși au sosit în Turcia, văzând-o ca un refugiu sigur împotriva sancțiunilor.

Refugiu pentru oligarhi

Ahmet Burak Daglioglu, șeful biroului de investiții al Turciei, a declarat separat de forum că unele companii rusești își mută operațiunile în Turcia.

Întrebat despre faptul că Turcia face afaceri cu persoane care i-ar putea fi de folos președintelui Vladimir Putin, el a spus: „Nu țintim, nu urmărim, nicio investiție sau capital care să pună un semn de întrebare”.

Două superiahturi ale miliardarului rus Roman Abramovici au acostat în stațiunile turcești, în timp ce Ankara a declarat că nu-i va sancționa pe oligarhi ruși.

Guvernele occidentale i-au vizat pe Abramovici și alți oligarhi ruși cu sancțiuni, în timp ce încearcă să-l izoleze pe Putin și pe aliații săi în războiul de invazie al Ucrainei dus de Moscova.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
706 afisari

3 COMENTARII

  1. Fara Turcia NATO e multimea vida.Parerea mea e ca adevarata miza a razboului Est-Vest e Turcia,mai putin Ucraina.Erdogan e unul dintre cel mai capabil si inteligent politician de dupa 1945 ,a ridicat Turcia la rang de putere globala si va avea un cuvant greu de spus in arhitectura lumii , mai curand decat credem.Rusia si China stiu asta ,SUA si UE sunt capturate de forumul de la Davos,o adunatura de bosorogi cu bani multi dar purtatori de pampersi.Viitorul este al natiunilor care nasc multi copii ,ii cresc dupa religia si traditiile ancestrale,nu al celor care isi duc copiii nenascuti la tomberoane.Nu-i asa,Romania?

  2. Poate fi un stimul economic, sau chiar necesar. Nu are ce cauta in alianta sua/ue daca nu e cu jidanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger