AcasăȘTIRI EXTERNEPutin și-a făcut pofta în spațiu

Putin și-a făcut pofta în spațiu

Putin și-a făcut pofta în spațiu

După 12 zile pe Stația Spațială Internațională, actrița Iulia Peressild și regizorul Klim Șipenko au aterizat, duminică, 17 octombrie, în stepa Kazahstanului.

Aceasta este o premieră mondială pentru echipa de filmare rusă care va realiza primul SF în spațiu.

Context de rivalitate ruso-americană

Asistat de cosmonautul Oleg Novitsky, echipajul s-a întors pe Pământ în siguranță duminică, 17 octombrie. Nava spațială Soyuz MS-18 care îi transporta Iulia Peressild și pe Klim Șipenko a aterizat la ora 4:36 , ora programată, potrivit agenției spațiale rusești Roskosmos.

Devansând unui proiect american concurent cu Tom Cruise în rolul principal, actrița Iulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, și regizorul Klim Șipenko, în vârstă de 38 de ani, au decolat pe 5 octombrie de la Cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan, alături de experimentatul cosmonaut Anton Chkaplerov. Filmul lor, intitulat provizoriu „Provocarea”, va prezenta un chirurg care merge la bordul ISS cu misiunea de a salva viața unui cosmonaut.

Într-un context de rivalitate RusiaSUA, această aventură cinematografică capătă, de asemenea, aspectul unei noi curse pentru exploatări în spațiu, la 60 de ani după ce primul om a fost pus pe orbită de URSS: Iuri Gagarin. Această inițiativă vine în mijlocul goanei non-științifice pentru spațiu, odată cu creșterea în ultimele luni a zborurilor de agrement, precum cele ale miliardarilor britanic Richard Branson și american Jeff Bezos.

 

author avatar
Tudor Borcea