AcasăȘTIRI EXTERNEPutin semnează anexarea teritoriilor ucrainene ocupate / Anunț de ultimă oră al...

Putin semnează anexarea teritoriilor ucrainene ocupate / Anunț de ultimă oră al Kremlinului

Vladimir PutinVladimir Putin a schimbat oficial harta Europei! Liderul de la Kremlin a semnat legile de anexare a celor patru regiuni ucrainene - FOTO

Vladimir Putin va organiza o ceremonie la Kremlin vineri, pentru a oficializa atașarea teritoriilor ucrainene ocupate la Rusia, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

De asemenea, președintele rus va rosti un discurs „important” după ceremonia de semnare și îi va primi pe șefii administrațiilor din regiunile anexate, numiți de Moscova, a precizat Kremlinul.

Procente uriașe „pro-anexare”

Autoritățile pro-ruse din patru regiuni ale Ucrainei controlate de armata rusă au anunțat că „referendumurile” organizate în weekend s-au soldat cu o victorie zdrobitoare în favoarea alipirii lor la Rusia. Ucraina și susținătorii săi occidentali au anunțat că nu vor recunoaște rezultatele voturilor, a căror legitimitate o contestă.

Peskov a declarat că administratorii pro-moscoviți ai regiunilor vor semna tratate de aderare la Rusia în timpul ceremoniei de la Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin.

Anexarea oficială era așteptată pe scară largă în urma voturilor care s-au încheiat marți în zonele aflate sub ocupație rusă din Ucraina și după ce Moscova a afirmat că locuitorii au susținut în mod covârșitor ca zonele lor să devină oficial parte a Rusiei.

Statele Unite și aliații lor occidentali au condamnat dur scrutinurile ca fiind „false” și au promis că nu vor recunoaște niciodată rezultatele acestora. Ministrul german de externe Annalena Baerbock s-a alăturat joi altor oficiali occidentali în denunțarea voturilor.

Administrațiile instalate de Moscova în cele patru regiuni din sudul și estul Ucrainei au afirmat marți seară că 93% din voturile exprimate în regiunea Zaporojia au susținut anexarea, la fel ca 87% în regiunea Herson, 98% în regiunea Lugansk și 99% în Donețk.

Ucraina a respins și ea referendumurile ca fiind ilegitime, afirmând că are tot dreptul să recucerească teritoriile, o poziție care a obținut sprijinul Washingtonului.

author avatar
Tudor Borcea
414 afisari

3 COMENTARII

  1. Deci acum un atac impotriva republicilor este un atac impotriva tuturor rusilor. Nu e asa cu nato?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger