AcasăȘTIRI EXTERNEPutin scoate șișul la Occident: „Nu treceți linia roșie, noi vom stabili...

Putin scoate șișul la Occident: „Nu treceți linia roșie, noi vom stabili pe unde trece”

Putin scoate șișul la Occident: „Nu treceți linia roșie, noi vom stabili pe unde trece”

Președintele rus Vladimir Putin i-a avertizat, miercuri,  pe rivalii săi străini să nu „treacă linia roșie” în relațiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul cu privire la o multitudine de probleme.

„Ne comportăm în ansamblu cu reținere și într-o manieră modestă, de multe ori fără să răspundem măcar acțiunilor neprietenoase sau chiar unor grosolănii flagrante”, a subliniat președintele rus, în discursul său anual adresat națiunii.

Avertizându-i pe cei care vor lua „bunele noastre intenții drept slăbiciune”, Putin a spus că speră „ca nimănui să-i vină ideea să treacă linia roșie cu Rusia”. „Dar vom stabili noi înșine pe unde trece”, a precizat liderul de la Kremlin, făcând aluzie la multiplele disensiuni ale Rusiei cu Occidentul, dar fără a specifica despre ce limite este vorba, scrie AFP.

Potrivit lui Putin, pentru unele țări „să dea vina pe Rusia pentru orice  a devenit un fel de sport”. Cu toate acestea, el nu a făcut referiri specifice în discursul său la marile disensiuni pe care Moscova le are cu Washingtonul și cu UE.

„Răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur”

El nu a spus nici un cuvânt despre soarta disidentului Alexei Navalnîi, încarcerat și pe moarte conform apropiaților său, despre desfășurarea a zeci de mii de trupe rusești la granițele Ucrainei, acuzațiile de spionaj și interferență electorală în Statele Unite sau recentul scandal care a implicat, potrivit Pragăi, agenți ai GRU în Republica Cehă.

„Noi, cu adevărat, nu dorim să ardem punțile. Dar dacă cineva percepe bunele noastre intenții drept nepăsare sau slăbiciune și el însuși este în stare să dea foc definitiv punților sau chiar să le arunce în aer, atunci trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur”, a declarat Vladimir Putin, scrie Sputnik.

 

author avatar
Tudor Borcea
477 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba da ce le a venit la europenii astia occidentali in plina pandemie sa ii doara de ucraina rascolita in primul rand de ei ,de dizidentul lui putin ca e in tara lui , pe asange ala de ce nu l au salvat si pe altii , vin ei acum cu progresistii sa bata la poarta lui putin ca nu se supune la regulile lor anticrestine?????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger