AcasăȘTIRI EXTERNEPutin: Rusia produce mai multe rachete antiaeriene decât restul lumii la un...

Putin: Rusia produce mai multe rachete antiaeriene decât restul lumii la un loc / „Antidotul” pentru sistemele americane Patriot

Putin: Rusia produce mai multe rachete antiaeriene decât restul lumii la un loc / „Antidotul” pentru sistemele americane Patriot / Foto: printscreen

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că industria de apărare produce de trei ori mai multe rachete antiaeriene decât SUA, producția de aceste arme fiind „comparabilă cu cea mondială”.

„În ceea ce privește rachetele de apărare antiaeriană de diferite clase, producția rusă este comparabilă cu producția mondială”, a subliniat Vladimir Putin, în timpul unei întrevederi la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

„Le vom zdrobi ca pe niște nuci”

Putin a subliniat că Rusia produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decât cele produse de SUA pentru sistemele sale de apărare antiaeriană Patriot.

„Performanțele militare pe câmpul de luptă arată că apărarea antiaeriană rusă este una dintre cele mai bune din lume. În plus, bineînțeles, sistemele noastre sunt moderne și fiabile. Se poate întâmpla orice, dar în general ele funcționează fără erori”, a subliniat el, notează Portugal Posts care citează agenția Efe.

În decembrie, coincizând cu o vizită la Washington a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Statele Unite au anunțat desfășurarea de sisteme Patriot la Kiev pentru a neutraliza bombardamentele forțelor rusești.

Potrivit lui Putin, țara sa va găsi „un antidot” împotriva sistemelor Patriot, pe care le-a considerat „destul de vechi” și care nu funcționează „la fel de bine” ca sistemele S-300 rusești. „Le vom zdrobi ca pe niște nuci”, a adăugat el, referindu-se la sistemul de apărare american.

Săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte a anunțat că țara sa intenționează, de asemenea, să trimită componente ale sistemului Patriot în Ucraina.

În timpul întâlnirii cu guvernatorul din Belgorod, Vladimir Putin a abordat și problema acordării de ajutoare pentru construirea de locuințe pentru cei care au trebuit să fie evacuați de la granița cu Ucraina din motive de securitate.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina, iar cel puțin 25 de persoane au murit și aproape 100 au fost rănite în atacurile ucrainene, a anunțat  guvernatorul local.

author avatar
Tudor Borcea
378 afisari

3 COMENTARII

  1. Putin se laudă cam mult, în schimb nu am văzut ce sisteme de cercetare din aer au la dispoziție. Americanii tot postează pozițiile rușilor filmate din aer, dar nu văd și filme făcute de ruși cu dispunerea trupelor ucrainene în teren și nici cu mijloacele lor tehnice. Cu ai putea lovi dacă tu nu descoperi la timp dispunerea sistemelor antiaeriene și de altă natură pe care să le lovești în timp cât mai scurt, înainte ca acestea să-și schimbe pozițiile.

  2. Sunt atat de bune s300 Vladimir Vladimirovici ca i-ati facut muci blocurile lui Jidanski… Ucraina avea s300 pe scara larga pt apararea Ucrainei la inceputul rasboiului. Iti dai seama ce bune sunt S300 la rachetele Otan…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger