AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, rivalul lui Trump la Nobelul pentru pace

Putin, rivalul lui Trump la Nobelul pentru pace

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost propus pentru Premiul Nobel pentru pace 2021, distincţie la care aspiră de asemenea omologul său american Donald Trump, a anunţat scriitorul rus Serghei Komkov. Asta-i ca în bancul de pe vremea comunismului: “s-a terminat războiul și începe lupta pentru pace”.

Komkov, director al revistei ”President”, spune că inițiativa sa este sprijinită de principalele personalităţi ale culturii şi ştiinţei ruse: ”Ca lider al uneia dintre principalele ţări ale lumii, Vladimir Putin face un efort maxim pentru menţinerea păcii şi a liniştii nu doar pe teritoriul propriei ţări, ci contribuie activ la soluţionarea paşnică a conflictelor izbucnite pe planetă”. În plus, Komkov a susţinut că abia după propunerea sa un parlamentar norvegian a propus ca premiul să-i fie acordat lui Trump pentru contribuţia acestuia la acordul de normalizare a relaţiilor între Israel şi Emiratele Arabe Unite. De asemenea, Putin şi-a demonstrat “ataşamentul faţă de valorile umanitare şi religioase” incluzând cuvântul ”Dumnezeu” în Constituţia rusă. Vorbind despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că ar fi ”fantastic” dacă Putin primeşte Nobelul, adăugând că în caz contrar ”nu se întâmplă nimic”. Până în prezent numai doi ruşi au primit Nobelul pentru Pace, fizicianul şi disidentul Andrei Saharov şi ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov. Putin a fost propus pentru Premierul Nobel pentru Pace şi în anul 2014, meritul invocat atunci fiind prezentarea planului pentru lichidarea arsenalului sirian de arme chimice şi evitarea astfel a unei intervenţii militare occidentale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
215 afisari

2 COMENTARII

  1. Cel mai potrivit si care-I devanseaza pe ambii capcaunui,ar fi criminalul dela Damasc,All Sadat sustinut de Putin.Dupa cum se stie,sub ochii blegi ai intregii omeniri incepand cu ONU,aceasta dihanie si-a distrus Tara Siria in proportie de cel „Putin” 50% A omorat cel putin 350.000 de sirieni,iar milioane au fost nevoiti sa fuga unde au vazut cu ochii.Nu mai vorbim de violuri,schingiuiri,gaze toxice,etc.In secolul XXI.

  2. Lol… Vladimir toma si-a îmbarcat trupe pe portavionul Crimeea. Donald da are toate sansele e singurul care a atacat cu rachete de croaziera Siria fara sa moara nimenia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger