AcasăȘTIRI EXTERNEPutin reface harta Europei - Ucraina, fără ieșire la Marea Neagră?!

Putin reface harta Europei – Ucraina, fără ieșire la Marea Neagră?!

Putin reface harta Europei. O Ucraină fără ieșire la Marea Neagră / Foto: printscreen

Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază odată cu lovirea unor ținte civile, cum ar fi conductele Nord Stream 1 și 2 și podul Crimeii. O Ucraină fără ieșire la Marea Neagră este unul din scenariile luate în calcul, potrivit cotidianului turcesc Sabah.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a ordonat un atac cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei. Loviturile au vizat Kiev, Liov, Dnipro, Nikolaev și Odesa.

O Ucraină fără ieșire la mare

Între timp, au avut loc explozii și în locuri precum centrala nucleară Zaporojie. Se spune că noul general numit de Putin la comandă, Serghei Surovikin, este supranumit „nemilosul” printre soldați.

Putin a mai declarat că Ucraina încearcă să arunce în aer conducta Turkish Stream. Se așteaptă ca președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să aibă o întâlnire cu omologul său rus pe această temă.

Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază odată cu lovituri asupra unor ținte civile, cum ar fi conductele de gaze naturale Nord Stream 1 și 2  și podul Kerci, consideră analistul Sabah, Mehmet Barlas.

Operațiunea în Ucraina, care a fost descrisă până acum ca o „operațiune militară specială” de către Rusia, va lua acum fie forma unei „operațiuni antiteroriste”, fie va fi declarat un război parțial.

Rusia este precaută în ceea ce privește declararea unui război în toată regula, deoarece știe că acest război nu este doar cu Ucraina, ci cu toate țările NATO. Cu toate acestea, „operațiunea antiteroristă” care va fi efectuată cu o armată puternic întărită nu va viza direct doar administrația Zelenski, ci va cuprinde și orașul Odesa, ceea ce va tăia Ucraina de la Marea Neagră.

Unirea Ucrainei, care nu ar mai avea ieșire la mare, cu țări precum Polonia și Letonia, sau anexarea sau ocuparea părții care va mai rămâne din Ucraina de către aceste țări se numără printre scenariile discutate pentru viitor. Pe scurt, Europa va avea parte de o iarnă foarte friguroasă, în care hărțile se vor schimba, conchide analistul turc.

author avatar
Tudor Borcea