AcasăȘTIRI EXTERNEPutin recunoaşte, practic, că Rusia se luptă cu SUA în "poligonul" Ucraina:...

Putin recunoaşte, practic, că Rusia se luptă cu SUA în „poligonul” Ucraina: „Ca un berbec contra noastră”

Liderul de la Kremlin a tras un nou semnal de alarmă: riscul de conflict în lume şi în regiune este ridicat şi că securitatea la obiective de infrastructură cheie trebuie sporită.

Lumea devine multipolară, dar unele ţări încearcă „să-şi păstreze hegemonia”, a mai spus Putin.

A asemuit Ucraina cu un berbec

Dictatorul de la Moscova a precizat că Ucraina și-a pierdut de fapt suveranitatea și este controlată direct de Statele Unite, fiind folosită pe post de berbec (armă) împotriva Rusiei.

Țara, de fapt, și-a pierdut suveranitatea și este controlată direct de Statele Unite, care o folosesc ca un berbec împotriva Rusiei, împotriva statului nostru unionist cu Republica Belarus și împotriva CSTO și CSI în ansamblu”, a declarat el miercuri, la o întâlnire cu șefii de delegații ai reuniunii Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din țările CSI.

Revine teoria cu experimente militar-biologice

Adevărata atitudine a Statelor Unite față de „sateliții săi” este clară, susţine Putin.

„Aproape imediat, teritoriul ucrainean a fost transformat într-un teren de testare pentru experimente militar-biologice. Mușchiul militar al Ucrainei este umflat cu arme grele.

Dorința regimului de la Kiev de a obține arme nucleare rămâne neobservată. Autoritățile de la Kiev au declarat public această intenție, dar toată lumea tace. Există, de asemenea, planuri pentru a folosi așa-numita bombă murdară pentru provocări”, a zis Putin.

SUA, Europa şi NATO au calificat acuzaţia împotriva Ucrainei drept o invenţie a Rusiei.

author avatar
Andrei Ștefan