AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, reacţie virulentă după ce americanii au zis că atacurile cibernetice ar...

Putin, reacţie virulentă după ce americanii au zis că atacurile cibernetice ar veni din Rusia!

Vladimir-PutinPutin, reacţie virulentă după ce americanii au susţinut că atacurile cibernetice de tip ransomware ar veni din Rusia!

Un atac terorist – astfel vorbesc autoritățile federale americane despre atacul cibernetic care a paralizat la începutul săptămânii activitatea celui mai mare procesator mondial de carne.

Americanii consideră că de vină sunt hackeri ruși, iar președintele Joe Biden va avea o discuție cu Vladimir Putin pe această temă, la summitul de la Geneva. Oficialii americani au afirmat că posibilii vinovaţi de atacurile cibernetice sunt bande de infractori din Europa de Est sau Rusia.

Dar criticii Kremlinului au sugerat că vinovat ar fi chiar statul rus, afirmând că trebuie să fi avut cunoştinţă despre atacuri şi poate că le-au şi coordonat.

Cum a reacţionat Vladimir Putin?

Liderul de la Kremlin a abordat subiectul frontal. A negat că Rusia ar avea vreo legătură cu aceste atacuri cibernetice şi i-a venit chiar să râdă.

Este un nonsens, este amuzant. Este absurd să acuzi Rusia de acest lucru. Slavă Domnului că există oameni cu bun simţ care îşi pun (ei înşişi) această întrebare şi pun întrebarea celor care încearcă să provoace un nou conflict înainte de întâlnirea noastră cu Biden”, a declarat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a mai zis că Statele Unite încearcă în mod deschis să împiedice dezvoltarea Rusiei şi a acuzat Washingtonul că foloseşte dolarul ca instrument de concurenţă economică şi politică.

Nu avem niciun dezacord cu Statele Unite. Ei au doar un motiv de dezacord – vor să ne împiedice dezvoltarea, vorbesc despre asta public”, a afirmat Putin.

author avatar
Andrei Ștefan
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger