AcasăȘTIRI EXTERNEPutin provoacă Occidentul: „Am auzit că NATO vrea să ne bată, pe...

Putin provoacă Occidentul: „Am auzit că NATO vrea să ne bată, pe câmpul de luptă. N-au decât să încerce!”

Putin provoacă Occidentul: „Am auzit că NATO vrea să ne bată, pe câmpul de luptă. N-au decât să încerce!” (sursa foto: playtech.ro)

Apare o nouă reacție a președintelui Vladimir Putin, pe fondul războiului din Ucraina, „operațiunea militară specială”, cum o numesc rușii. Un mesaj menit să ajungă, fără doar și poate, la urechile liderilor NATO.

Liderul de la Moscova îi provoacă pe occidentali să încerce să învingă Rusia „pe câmpul de luptă” , spunând că țara sa „nu a început încă lucrurile serioase” în Ucraina, în contextul în care războiul durează deja de peste patru luni.

„Astăzi auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce pot să zic?! N-au decât Să încerce!”, a declarat Putin în timpul unui discurs susținut la o reuniune cu şefii grupurilor politice parlamentare.

Putin: „Nu am început încă lucrurile serioase”

„Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase” a mai afirmat președintele rus, cu referire la Ucraina.

Pe de altă parte, însă, Putin a făcut referire și la posibilitatea unor negocieri de pace, pe ideea că Moscova ar fi deschisă pentru astfel de discuții. „În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi”, a mai spus Putin, citat de aljazeera.com.

În același timp, liderul de la Moscova a arătat cu degetul în direcția Occidentului, acuzând că „Occidentul colectiv” ar fi vinovat de începerea războiului din Ucraina. „Ni se spune că noi am început războiul în Donbas, în Ucraina.

Nu, acesta a fost declanșat de același Occident colectiv, organizând și susținând o lovitură de stat armată neconstituțională în Ucraina, în 2014, apoi încurajând și justificând genocidul împotriva locuitorilor din Donbas. Occidentul colectiv este instigatorul direct, vinovatul de ceea ce se întâmplă astăzi”, a declarat Putin, potrivit hotnews.ro.

author avatar
Andrei Coman