AcasăȘTIRI EXTERNEPutin pregătește un desant maritim în Odesa / Ucrainenii au scos tancuri...

Putin pregătește un desant maritim în Odesa / Ucrainenii au scos tancuri și blindate în oraș (FOTO / VIDEO)

Putin pregătește un desant maritim în Odesa / Ucrainenii au scos tancuri și blindate în oraș (FOTO / VIDEO)

Rusia pregătește o debarcare în Odesa, în următoarele zile, potrivit secretarului Consiliului de Apărare și Securitate al Ucrainei, Olexi Danilov.

Potrivit lui Danilov, Rusia a prevăzut un desant maritim la Odesa acum câteva zile, dar vremea nefavorabilă a obligat trupele să se replieze în Crimeea ocupată.

„Au o mare dorință de a ataca Odesa”

„Pe Marea Neagră, au vrut un desant acum 3-4 zile, dar vremea rea i-a forțat să meargă la Sevastopol. Acum, se pregătesc să revină, au o mare dorință de a ataca Odesa și regiunea Odesa pentru a prelua controlul”, a declarat Danilov, scrie Ukrayinska Pravda.

Anterior, Ministerul britanic al Apărării a confirmat că navele rusești au blocat coasta ucraineană a Mării Negre.

Potrivit lui Danilov, rușii nu vor avea o misiune ușoară la Odesa, unde armata ucraineană este „pregătită”.

În regiunea Odesa, locuitorii se pregătesc pentru sosirea iminentă a trupelor ruse, în condițiile în care, după orașele Harkov, Herson și Mariupol, forțele armate ruse plănuiesc să atace Odesa, astăzi principalul port al Ucrainei.

Tancuri și blindate ucrainene în oraș

Pe străzile orașului, armata ucraineană a plasat tancuri T-64BV și vehicule blindate BMP-2.

Și dacă trupele lui Vladimir Putin nu sunt încă la porțile orașului, Mykolaiv și regiunea sa, aflate la 130 km distanță, sunt deja de câteva zile scena unor lupte grele și bombardamente.

Așa că unii locuitori din Odesa au decis să lupte, alții, în schimb, se ascund pentru a nu fi uciși.

Portul orașului Odesa este, ca și Mariupol, un punct strategic pentru Putin. Pentru că acest port este specializat în transportul de petrol și metale feroase, iar aici ajunge tot petrolul importat din străinătate.

Deci, controlul asupra acestui oraș ar permite Rusiei să controleze o mare parte din importurile și exporturile Ucrainei.

20.000 de voluntari străini pentru Ucraina

Lângă Odesa, voluntari internaționali se pregătesc de luptă, scrie Le Temps. Angajați voluntar alături de armata ucraineană, străini din Franța, Marea Britanie sau Statele Unite se antrenează în așteptarea luptei.

Aproape 20.000 de luptători străini s-au oferit voluntari pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei, a declarat duminică ministrul de Externe al Ucrainei.

„În prezent, numărul lor este de aproximativ 20.000, provin în principal din țări europene”, a declarat Dimitro Kuleba.

Potrivit acestuia, „mulți oameni au urât Rusia” de ani de zile, dar nu au îndrăznit să se opună acesteia. „Când oamenii au văzut că ucrainenii se luptă, că nu renunță, aceasta i-a făcut să li se alăture”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
654 afisari

2 COMENTARII

  1. Ăștia 20.000 mii voluntari străini pe unde au intrat in Ucraina? Că este un număr impresionant că să treacă neobservat!!! Cred ca ministrul de externe al ex- ucrainei se tine de bășcălii…

  2. Asa le trebuie la cazaci de Ukrainieni salbatici Odessa este jumate Romnesti restul Rusesc sa Mauriti ca animalele salbaticilor animalelor de hoti ce sunteti animale care mincati si cicati si nu ginditi salbaticilor talibani inputiti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger