AcasăȘTIRI EXTERNEPutin: „Occidentul îmi cere garanții? El trebuie să-mi ofere, cu extinderea NATO....

Putin: „Occidentul îmi cere garanții? El trebuie să-mi ofere, cu extinderea NATO. Apar sisteme în România și Polonia”

Putin: „Occidentul îmi cere garanții? El trebuie să-mi ofere, cu extinderea NATO. Apar sisteme în România și Polonia”

Vladimir Putin a subliniat, la conferința sa de presă anuală,  că Rusia a fost „înșelată în mod scandalos” când i s-a spus în anii 1990 că NATO nu se va extinde spre est.

Țările NATO trebuie să ofere Rusiei garanții de securitate, și nu invers, a declarat președintele rus Vladimir Putin la conferința de presă obișnuită de la sfârșitul anului, joi 23 decembrie.

Întrebat de un corespondent SkyNews ce garanții ar putea oferi Rusia că nu va ataca Ucraina sau orice alt stat suveran, liderul rus a spus că nu Rusia a creat amenințări la adresa altor țări.

„Nici un centimetru spre est. Și ce? Ne-au înșelat”

„Ne-am apropiat noi de granițele Statelor Unite sau ale Marii Britanii? Ei s-au apropiat de ale noastre. Și acum spun «Ucraina va fi membră NATO». În consecință, vor apărea sistemele lor de arme”, a explicat el.

„Îmi cereți garanții. Dar voi sunteți cei care trebuie să oferi garanții. Trebuie să faceți asta imediat, acum, și să nu vorbiți despre asta timp de decenii”, a spus Putin, citat de Tass.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia a fost „înșelată scandalos” când i s-a spus în anii 1990 că NATO nu se va extinde spre est.

„Nici un centimetru spre est”, ni s-a spus în anii 1990. Și ce? Ne-au înșelat. Ne-au înșelat scandalos: cinci valuri de expansiune a NATO. Acum apar sistemele corespunzătoare (de armament NATO) în România și Polonia”, a adăugat Putin.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat presei că consilierul prezidențial Iuri Ușakov l-a notificat pe consilierul prezidențial al SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, Moscova fiind pregătită să inițieze imediat negocierile privind proiectele de tratate de securitate, care vor începe anul viitor la Geneva.

Viceministrul de Externe Serghei Riabkov va reprezenta Rusia la consultări.

 

author avatar
Tudor Borcea
706 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca nu erau rusii in Al Doilea Razboi Mondial acum Europa toata vorbea limba germana sigur , si uscaturile ce critica rusii ar fi fost excremente, sclavi de cea mai joasa speza din rasa umana , dupa viziunea lui Hitler .
    poate ar trebui facut un film SF cu varianta asta ca sa va imaginati cam ce ati fi devenit jegurilor borati

    Dar nemtii cu UE sunt pe drumul cel bun de a supune Europa prin viclesug si indatorand Statele ce compun Uniunea .
    Se poate impune Dictatura fara razboi

  2. ZIARE.COM , TOT NISTE JRGURI DE ANALFABETI FUNCTIONALI , RETARDATI MINTALI CA ABIA REUSESC SA SCRIE ARTICOLE DAR CU MULTE GRESELI , SI CARE LAUDA SI ELOGIAZA ACEST GUVERN MIZERABIL SI INCOMPETENT
    ZOAIE.COM STERGE COMENTARIILE

  3. Dece nu pomenește Puțin de obligațiile pe care le au inca din dinastia țaristă .Fiecare conducător sa anexeze o bucată de teritoriu la mama Radia .

  4. I think it would be what’s the most wonderful lcru it possible if all peoples It would go back to faith.No one masters Anything,, we all will. He dies with his bare hands as we are born. It would be the case to be better united with others, for the forgiveness of sins. Amen ✝️

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger