AcasăȘTIRI EXTERNEPutin nu va căuta o “rampă de ieșire” din Ucraina!

Putin nu va căuta o “rampă de ieșire” din Ucraina!

În ultimele zile, ucrainenii au dat peste cap presupunerile privind războiul cu Rusia. Ei au demonstrat că a fost greșit să se prezică faptul că acest conflict se va transforma inevitabil într-un război de uzură.

Au avansat cu viteză, recuperând, potrivit rapoartelor, 6000 de kilometri pătrați de teritoriu într-o săptămână. Nu este clar încă dacă vor putea să asigure aceste câștiguri. Dar, deocamdată, forțele rusești sunt demoralizate și nu au un răspuns convențional.

Pentru Volodimir Zelenski, avansul militar este deosebit de bine sincronizat. Le arată susținătorilor săi occidentali că ucrainenii pot recâștiga regiuni și face mai ușor să reziste încercărilor de a face presiuni asupra Kievului pentru a se așeza la masa negocierilor.

Dar îngrijorarea este cum ar putea Vladimir Putin să escaladeze lucrurile și cum vor schimba calculele sale strategia Ucrainei.

În acest moment, oamenii vorbesc adesea despre o rampă de ieșire pentru Putin. Dar, lăsând la o parte dezbaterea strategică cu privire la oportunitatea oferirii unei astfel de ieșiri, în prezent nu există niciun semn că liderul de la Kremlin este interesat să o ia în seamă, în ciuda tuturor eșecurilor pe care le-a întâmpinat și a sancțiunilor Occidentului sprijinitor al Ucrainei.

Dar a obținut și victorii, cu bătaie lungă împotriva Europei: a tăiat furnizarea cu gaz. Europenii vor îndura o iarnă grea, iar spijinul pentru Ucraina va deveni o povară tot mai grea.

Chiar dacă acest război s-ar termina curând, nimeni nu ar vrea să se întoarcă la dependența anterioară de Rusia, având în vedere modul în care Kremlinul a transformat gazul și petrolul în arme: Putin a ridicat și mai mult miza pentru el însuși în Ucraina.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
677 afisari

12 COMENTARII

  1. Ma uit cu stupoare cum se prefac toate stirile ca nu au inteles cine cu cine se bate in Ucraina si mai ales DE CE…este vorba de interese economice se bat pe resurse…litiu de 2,5trilioane.Nu are nici o relevanta cine a castigat sau a pierdut o batalie ptr ca situatia este in desfasurare.Si batalia pe resurse este posibil sa se extinda si la alte tari cu alte resurse…petrol de exemplu.Partile implicate sunt G7versusBRICS nu Rusia sau Ucraina asa cum ni se tot spune la FAKE NEWS

  2. 47 deputați municipali ruși cer demisia lui Puțin. Curat ghinion Aceasta nu o Știați ?

  3. Gaozaru asta pitic de Putin si-a luat-o rau si adanc , mascariciul a pierdut tot si e pe faras.

  4. Ai dreptate silver fox. Cum rusii au transformat energia in arme asa au facut si ue/sua transformand sanctiunile economice in arme. Sa nu mai vorbim si de actualele arme si alt ajutor militar dat de ue/sua ukrainocilor care au facut o lovitura de stat fascista inpotriva presedintului ales de etnie rusa. Mai tinem minte crystal nacht,nu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger